België wil als eerste land ter wereld ‘killer robots’ verbieden: “Voor een machine is alles zwart of wit”

De Kamercommissie Defensie heeft in eerste lezing een wetsvoorstel goedgekeurd dat volledig autonome wapensystemen verbiedt. Er komt nog een tweede lezing en ook de plenaire vergadering moet zich nog over het voorstel buigen, maar als het verbod er komt, is België het eerste land ter wereld met een verbod op zogenoemde ‘killer robots’. 

Meer krantenkoppen in België

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners van Libanese stad en omliggende dorpen moeten onmiddellijk evacueren: “Operatie van Israëlisch leger op til”

Het Israëlische leger roept inwoners van de Libanese stad Nabatieh en twintig omliggende dorpen op om onmiddellijk te evacueren. Het Israëlische leger staat op het punt om opnieuw een operatie tegen Hezbollah uit te voeren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en

Lees meer »

Geen Sinutab of Fucidine meer zonder voorschrift: FAGG scherpt regels aan

Geneesmiddelen op basis van de actieve bestanddelen (pseudo)-efedrine en fusidinezuur zijn vanaf 1 november enkel nog te verkrijgen met een voorschrift. Dat meldt het Federaal agentschap voor Geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat onder meer om middelen als Sinutab en Fucidine. Ze kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, zoals antibioticaresistentie, hartritmestoornissen of een beroerte.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na exit bij ‘Thuis’ duikt Lut Hannes op als Madame Pipi in ‘Iedereen beroemd’: “Ik wilde minder Angèle en meer Lut zijn”

Precies een jaar geleden nam Lut Hannes (70) in alle stilte afscheid van haar rol als Angèle in ‘Thuis’, na liefst 25 jaar. De actrice gooide haar leven volledig om en kocht een mobilhome om door Europa te reizen. Hoewel ze ook wil blijven acteren – zoals nu haar nieuwe rol als toiletdame in ‘Iedereen beroemd’ bewijst – legt ze

Lees meer »