België wil als eerste land ter wereld gebruik van killer robots verbieden

België wordt waarschijnlijk het eerste land ter wereld dat zogenaamde ‘killer robots’ wettelijk zal verbieden. Het gebruik van dergelijke wapensystemen is wereldwijd omstreden, omdat ze op basis van AI, zonder tussenkomst van een mens, kunnen beslissen over leven en dood.

 

Meer krantenkoppen in België

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de verdachte periode van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingsdienst Vlabel.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

IN BEELD. Rally met exclusieve oldtimers vormt het hoogtepunt van Zoute Grand Prix: “Het zijn allemaal juweeltjes”

Hét hoogtepunt van de Zoute Grand Prix blijft de Zoute Rally by Stow, een race tussen exclusieve oldtimers van minstens 56 jaar oud. Niet de snelste, wél de meest consistente deelnemers eindigen op het podium. Ondertussen kunnen liefhebbers zich op de Zeedijk twee dagen lang vergapen aan 225 kunstwerkjes op wielen. “De vibe hier, die vind je nérgens anders.”

Lees meer »

Farmareus Pfizer schrapt 255 jobs in Puurs

Farmabedrijf Pfizer gaat 255 jobs schrappen in hun vestiging in Puurs-Sint-Amands. Dat maakte het bedrijf bekend op een bijzondere ondernemingsraad dinsdagmiddag, zo schrijft De Tijd. Er zouden geen ontslagen vallen, maar werknemers die vertrekken of met pensioen gaan, zullen niet vervangen worden en tijdelijke contracten zullen niet verlengd worden.

Lees meer »

“Een verboden wapen met illegale geluidsdemper”: rechter heeft veel vragen voor jager Bernard F. (50) die Ken Moons (31) doodschoot

Wist jager Bernard F. (50) dat hij metaaldetectorist Ken Moons (31) doodschoot op een veld nabij Tongeren? Het is dé vraag die na de rechtszaak blijft zinderen. De man riskeert vier jaar cel met uitstel en een monsterboete, al blijft F. zeggen dat hij die avond vertrok nadat hij op een haas had gemikt. De nabestaanden van het slachtoffer vragen

Lees meer »

Trump keert terug naar plek waar op hem is geschoten en roept vriend Elon Musk op podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdag teruggekeerd naar Butler (Pennsylvania), de plek waar op hem werd geschoten. Hij noemde schutter een “kwaadaardig monster” en gaf zijn politieke tegenstanders nog maar eens de schuld. Elon Musk sprak de menigte ook toe en zei: “De beste karaktertest is zien hoe iemand zich gedraagt als hij onder vuur ligt”.

Lees meer »