Belfius biedt tot 2,1 procent nettorendement bij herlancering kasbons

09:52 De overheidsbank Belfius biedt vanaf woensdag als eerste grootbank opnieuw kasbons aan. De kasbon met een looptijd van één jaar is relatief aantrekkelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter op verdenking van verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start maandag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar partij Rassemblement National (RN), haar vader Jean-Marie en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

“Er is één grote favoriet”: Europees gravelkampioen Jasper Stuyven droomt van regenboogtrui, maar predikt realisme

Van drie tinten blauw met gele sterren naar multicolore regenboogstrepen. Het lijkt een kleine stap voor Europees gravelkampioen Jasper Stuyven (32). Ware het niet dat het WK zondag in Vlaams-Brabant een polyvalent fenomeen aan de start krijgt. “Die de klasse en technische bagage heeft om iedereen onder druk te zetten en het verschil te maken.” Ra ra ra…

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »

Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad van Heuvelland de voorbije zes jaar: verjonging is echt wel geslaagd

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Heuvelland, zetelen er vandaag nog twaalf in de gemeenteraad.
The post Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Uitgeputte Jacky Lafon stapt uit winterrevue, maar haar gezicht staat nog steeds op affiche: “Of ze mij als lokaas gebruiken?”

Slecht nieuws voor wie Jacky Lafon in december had willen zien optreden in de revue ‘Winter Wonderland’. De actrice heeft om gezondheidsredenen afgehaakt: ze is oververmoeid en heeft dringend rust nodig. Toch blijft Het Witte Paard in Blankenberge reclame maken met haar in de hoofdrol, tot frustratie van Lafon. “Ik wil er niet aan denken dat ze mij als lokaas

Lees meer »