Al bijna 150 ontleningen in de Izegemse Fietsbieb die net drie jaar bestaat

De fietsbieb is sinds 17 april exact 3 jaar open en draait op volle toeren dankzij de 13 vrijwilligers die dagdagelijks instaan voor de goede werking.

Schepen Caroline Maertens:Samen met mijn collega Ann Van Essche, schepen van Welzijn ben ik als schepen van fietsbeleid zeer blij dit project in 2021 gelanceerd te hebben en zo het fietsen te stimuleren bij onze kinderen. Door de fietsbieb wordt een goed uitgerust fietsje, dat meestal tijdelijk maar gebruikt wordt, geen grote kost. In de fietsbieb kunnen kinderen tot 12 jaar aan een gunstig tarief (20 euro) en een waarborg van 20 euro een fiets op maat lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is je kind toe aan een grotere fiets of wil het eens een ander model of kleur? Dan mag je de ontleende fiets gewoon inruilen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Er zijn sedert de opening al 144 uitleningen gebeurd op 194 geregistreerde gebruikers.”

“Vooral jonge gezinnen en grootouders die voor kleinkinderen een fiets bij hen thuis willen zetten, zodat ze niet telkens hun eigen fiets moeten meebrengen, zijn onze voornaamste gebruikers. Daarnaast sturen onze eigen Sociale Diensten ook veelvuldig mensen door die op zoek zijn naar een fietsje. Momenteel beschikken wij over voldoende fietsen dankzij de goede samenwerking met het Huis van het Kind.”

De fietsbieb in de Brugstraat 14 is elke derde zaterdag van de maand open van 10 tot 12 uur.

The post Al bijna 150 ontleningen in de Izegemse Fietsbieb die net drie jaar bestaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »