Acht twintigers terecht voor cannabishandel in Kortrijkse regio: “Die rondtoerende jongen op zijn e-step was wel heel verdacht”

Een 24-jarige jongeman uit Kortrijk verhandelde in twee jaar tijd zo’n 167.000 euro drugs, goed voor ruim 30 kilogram cannabis. Zeven anderen, waaronder zijn toenmalig vriendinnetje, hielpen met verpakken, rondvoeren, verkopen, incasseren en stockeren. Tot de politie een wel heel verdachte e-stepper opmerkte… Hun verhaal eindigde voor de correctionele rechtbank van Kortrijk.

Op 11 augustus 2022 merkte de politie in de buurt van de Stasegemsestraat, Vaartstraat en Groeningekaai in Kortrijk op dat iemand op een e-step rondtoerde. Op een bepaald ogenblik vond een hartelijke begroeting met veel handshakes plaats. Te veel, wat het vermoeden deed rijzen dat er eigenlijk voor hun ogen een verkoop van drugs had plaatsgevonden.

Huiszoeking

Toen op 31 augustus e-stepper Jonis L. (23) in een rode Ford Fiesta stapte, schoten de agenten in actie. Er kon meer dan 1 kilogram cannabis en 4.700 euro cash gevonden worden. In zijn appartement langs de Stasegemsestraat kon bij een huiszoeking meer dan 10.000 euro cash geld, 2 kilogram cannabis, notitieboekjes met een boekhouding, een vacuümmachine,… gevonden worden. Genoeg om L. 6 maanden achter de tralies te houden tijdens het onderzoek. Hij verdiende een percentje op de drugsverkoop.

Heel netwerk

“Dat maakte duidelijk dat Nathan D. (24) uit Kortrijk de leidende spilfiguur was”, aldus de openbare aanklager. “Eerst vanuit de Stasegemsestraat, daarna vanuit de Diksmuidekaai. Na het verlies van zijn rijbewijs zag hij geen andere manier meer om geld te verdienen dan drugs te verkopen. Hij gaf instructies, regelde leveringen, zorgde voor chauffeurs en verschillende opslagplaatsen voor de drugs.” Hij riskeert met 40 maanden de zwaarste celstraf. Hij liep in 2020 al eens een celstraf van 22 maanden op voor drugshandel. “Hij is nu van de drugs af, woont bij zijn ouders in Wevelgem en heeft een vaste job”, aldus advocaat Bram Elyn, die een straf met voorwaarden vroeg. Jonis L. vroeg een werkstraf te mogen uitvoeren. “Zijn appartement fungeerde als bevoorradingshuis uit financiële problemen”, pleitte advocaat Kris Vincke. “Hij droomt nog altijd van een job bij het leger.”

Liefje ook betrokken

Ook het toenmalig liefje van spilfiguur Nathan D. raakte betrokken bij de drugshandel. Het meisje uit Kuurne voerde hem rond, ging af en toe geld ophalen, wist er alles vanaf en hield er op de koop toe nog een eigen cannabishandeltje op na. “Ze beseft dat ze fout was”, aldus haar advocaat Gregory Everaert. “Nu is ze van de drugs af en wil ze accountant worden.”

Hij vroeg de rechter of ze er zonder straf of een werkstraf vanaf zou kunnen komen. Tijdens het onderzoek werd haar oldtimer in beslag genomen, net als de witte Alfa Romeo van Melika T. (24) uit Gent, die in opdracht van Nathan D. leveringen rond voerde om wat bij te verdienen, de e-stepvan Jonis L., een tv-toestel, een portefeuille van het luxemerk Louis Vuitton, cash geld,….

Drie twintigers uit Harelbeke, Wevelgem en Merelbeke zorgden af en toe voor opslag van de kilo’s cannabis. De rechter velt op 21 mei een vonnis. (LSi)

The post Acht twintigers terecht voor cannabishandel in Kortrijkse regio: “Die rondtoerende jongen op zijn e-step was wel heel verdacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »