Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

 

Meer krantenkoppen in België

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »

Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op Domein Vossenberg: topbeleving van de middag tot middernacht

Ann Vantomme en haar zoon Greg Mahau zetten hun schouders onder een gloednieuw concept: Midimanche. Daarbij serveren ze hun gasten een zintuiglijke ervaring, van ‘s middags tot middernacht. De initiatiefnemers laten zich leiden door de vier elementen. Op de eerste Midimanche staat ‘lucht’ centraal en is er een luchtballonvaart te winnen.
The post Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is de man die miljoenen verdient aan de schoollaptop van uw kind

Wanneer je kind maandag met een laptop naar school vertrekt, is de kans één op de twee dat die van deze man komt. Ex-politicus Arne Vandendriessche (41) zag met zijn bedrijf Signpost een unieke kans toen onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) ieder kind een schoolcomputer wilde geven. Onze onderzoekscel sprak met de CEO die in geen tijd 300.000 laptops aan scholen

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »