Wielerteam Ieper heeft opnieuw de wind in de zeilen

Wielerteam Ieper heeft opnieuw de wind in de zeilen. Met een vernieuwd dynamisch bestuur onder leiding van Laurens Boutté en Freddy Dequeker groeiden ze weer naar 47 renners.

Laurens Boutté was vroeger zelf ook actief in de wielersport. “Ik heb nog gekoerst en verder cyclocross, duatlon en triatlon gedaan”, vertelt Laurens. “Met Kenzie, Jordy en Niels hebben we ook drie koersende zonen. Jordy hervatte dit jaar na twee en een half jaar inactiviteit. Kenzie had eerder ook al een tussenperiode ingelast. Ze focusten zich toen allebei op de bouw van hun woning. Onze jongste zoon Niels is gestopt na zijn seizoen als eerstejaarsbelofte.”

Ploegstage in Spanje

Enkele jaren geleden blies Laurens samen met Freddy Dequeker Wielerteam Ieper nieuw leven in. “Van 20 renners zijn we in drie jaar tijd uitgegroeid tot 47. We bedanken iedereen die hier zijn steentje heeft aan bijgedragen. Niet in het minst onze sponsors. Dit jaar gingen we voor het eerst op stage naar Spanje. Met 25 man, inclusief omkadering, trokken we in de krokusvakantie naar Torrevieja. Ook volgend jaar zijn we weer van de partij en er zijn er al 34 ingeschreven.”

Peter Stan Dewulf

De bekendste renner van Wielerteam is ongetwijfeld Stan Dewulf. “Stan is peter van onze ploeg en was aanwezig op onze ploegvoorstelling. Zijn broer Gust koerst ook weer bij ons. We vinden het belangrijk om ons te engageren voor het jeugdwielrennen. Bovendien is Wielerteam Ieper ook erkend als jeugdteam bij Cycling Vlaanderen. Twee van onze renners mogen meedoen aan Gent-Wevelgem bij de junioren op zondag 21 april. Dat zijn Maarten Michalski en Joran Lamote. Naast junioren beschikken we ook over miniemen, aspiranten, nieuwelingen, beloften en elite zonder contract.”

“Ons clublokaal is Atlantis Bowling in de Posthoornstraat. Van daaruit kunnen we veel kanten uit om te trainen. We verwelkomen iedereen uit de ruime regio Ieper, Poperinge en Heuvelland. Ook meisjes kunnen zich zeker aansluiten. Van een Kopecky-effect is voorlopig nog geen sprake.”

Laurens is voorzitter, maar doet nog meer dan dat. “Ik geef ook trainingen en ga soms mee met de ploegleiders naar wedstrijden”, aldus de 56-jarige Zillebekenaar, die werkt in het managementteam van een maatwerkbedrijf.

The post Wielerteam Ieper heeft opnieuw de wind in de zeilen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

“Het is precies een sport om zo snel mogelijk tussen de blokken door te laveren”: bewoners kritisch over snelheidsremmers in Egem

Er is onenigheid over een nieuwe testopstelling in de Kasteeldreef en de Kolonel Naessensstraat in Egem bij Pittem in functie van het nieuwe mobiliteitsplan. Daar werden sinds kort snelheidsremmende blokken geplaatst, maar dat is volgens oppositiepartij NPE niet naar de zin van de bewoners. Volgens burgemeester Denis Fraeyman (CD&V) gaat het echter om een proefopstelling en zijn er ook nog

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »