Van verrassing Billie Eilish tot gefrustreerde frontman Blur: dit was het eerste weekend van Coachella

Het eerste weekend van Coachella Valley Music and Arts Festival 2024, een van de bekendste muziekfestivals ter wereld, zit er op. Zoals ieder jaar passeerde heel wat bekend volk in de Coloradowoestijn in Californië: zo stalen headliners Lana Del Rey, Tyler, The Creator, No Doubt en Doja Cat de show, maar kwamen ook enkele opvallende gasten langs. Enkele hoogte- en dieptepunten in een notendop. 

Meer krantenkoppen in België

Opa Frans (90) was 16 jaar schepen, nu ambieert ook kleindochter Eva (23) zetel in gemeenteraad: “Politiek is niet voor juffertjes”

In 1970 raakte Frans Mispelaere (90) verkozen in de Wevelgemse gemeenteraad, daarna zou hij nog 30 jaar zetelen. 16 jaar zelfs als schepen. Ruim 50 jaar later doet zijn kleindochter Eva Parmentier (23) ook een gooi naar een mandaat. “In het zesde leerjaar was mijn droomjob al die van burgemeester.”
The post Opa Frans (90) was 16 jaar schepen,

Lees meer »

Nu ‘Buurtpolitie’-actrice Nicoline Hummel intrede maakt: deze gedurfde plottwists komen er nog aan in ‘Familie’

Een trouwfeest van Mieke en Joris dat door een bomexplosie wordt verstoord: dat staat de kijker te wachten in de midseasonfinale van ‘Familie’ op 3 januari 2025. Dat werd immers al onthuld door de in soapland nooit geziene flashforward in de seizoensfinale. Maar wat staat er dit najaar nog op stapel met de andere personages? Vandaag werd onthuld dat ‘Buurtpolitie’-actrice

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »

“Ik denk dat ik win in de allerlaatste centimeter”: Lotte Kopecky steekt ritzege en eindklassement Simac Ladies Tour op zak daags na valpartij

Met blauwe plekken en schaafwonden, maar Lotte Kopecky heeft de slotetappe van de Simac Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene ging na een perfecte lead-out van ploeggenote Wiebes pas in de laatste meters over aanvalster Smulders. En alsof dat de ritzege nog niet genoeg was: ze pakt ook nog de eindzege in het algemene klassement én sluit het jaar met zekerheid

Lees meer »

RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft niet het einde te zijn”

Oppositiepartij RESPECT! slikt een meer dan bittere pil in Mesen : door de eclatante overwinning van MLM (86,3 %) wordt ze helemaal weggeveegd en verliest ze haar twee zetels in de gemeenteraad. “Veel erger dan we verwacht hadden”, zegt lijsttrekker Kristof Veramme. “We zijn aan een grondige bezinning toe.”
The post RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft

Lees meer »

“Ik heb heel de nacht Zwansap gekotst”: iconische ‘Komen eten’ met Erik Van Looy zindert na in ‘De slimste mens’

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

“Ik wist destijds ook niet dat je geen vlees nodig hebt”: Cindy Frey komt al meer dan 30 jaar op voor dierenrechten

Cindy Frey, een klinkende naam in Kortrijk, is voornamelijk bekend als tattooartieste en organisator van Ink-Town, maar de rockfotografe heeft nog een grotere passie: dierenrechten. “Na mijn deelname aan een Nederlands tv-programma is zelfs de cameraman vegetarisch geworden. Je kan jammer genoeg niet iedereen overtuigen, maar bewuster leven, zou al een pak beter zijn.”
The post “Ik wist destijds

Lees meer »

11-koppige drugsbende riskeert tot 10 jaar cel voor drugstrafiek tussen België en Verenigd Koninkrijk: “Meer dan 1 miljoen pond in drie maanden verdiend”

63 kilo heroïne, 521 kilo ketamine en 128 kilo cocaïne. In drie maanden tijd slaagde een Britse bende er volgens de Kortrijkse gerecht in zo’n grootschalige drugstrafiek van België naar het Verenigd Koninkrijk op te zetten. Vijf Britten zitten op vandaag nog in een Belgische cel en riskeren tot 10 jaar cel, twee anderen zitten nog gevangen in het Verenigd

Lees meer »