Tuchtrechtbank in hoger beroep bevestigt schorsing twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs na examenfraude

De tuchtrechtbank in hoger beroep in Brussel heeft de schorsing bevestigd van de twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs die geschorst waren naar aanleiding van het vermoedelijke gesjoemel bij het magistratenexamen. Beide magistraten waren tegen hun schorsing in beroep gegaan, maar volgens de tuchtrechtbank beantwoorden die schorsingen aan de wettelijke vereisten, staan ze in proportie tot de ernst van de beweerde feiten, en zijn ze noodzakelijk om het vertrouwen van de burger in Justitie te vrijwaren.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburgse regisseur Mona Thijs (25) landt in Menen voor project ‘De Wakkeren’: “Wat is het hier gezellig! Ik ben fan”

De Wieltjesstad heeft een lange traditie om elk jaar wel iets te organiseren op Werelddag van Verzet tegen Armoede, 17 oktober. Dit jaar konden de vele welzijnsorganisaties die Menen rijk is daarvoor aankloppen bij de sociaal bewogen schrijver en theatermaker Mona Thijs die haar schouders stak onder het project ‘De Wakkeren’. Mona mag dan wel van de andere kant van

Lees meer »

Le Pen verdedigt zich fel in proces wegens verduistering EU-geld: “Niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Mario Vangeel uit Kasterlee wint na BK pompoenwegen nu ook EK: “Mijn pompoen was 8 kilo afgevallen, maar bleek toch de zwaarste”

Met een reuzenpompoen van 1.152 kilogram heeft Mario Vangeel zich gekroond tot Europees kampioen pompoenwegen. Mario zijn exemplaar bleek in het Duitse Ludwigsburg meer dan 150 kilogram zwaarder dan die van zijn Duitse, Zwitserse, Franse en Oostenrijkse concurrenten. "Het kwam als een verrassing, want de pompoen had wel al wat vocht verloren", zegt Mario.

Lees meer »

Van vertraagde vlucht tot gebrek aan vertrouwen in kandidaten: Sofie, Jarne en An gingen vandaag niet stemmen

De afschaffing van de opkomstplicht heeft duidelijke gevolgen. Het viel heel wat mensen vandaag al op omdat er weinig volk te zien was aan de stembureaus en ook de opkomstcijfers in veel Vlaamse stembureaus liegen niet. Waarom bleven zoveel mensen thuis? Van "mijn vlucht had vertraging" tot "ik kan me bij geen enkele partij aansluiten": verschillende mensen getuigen bij VRT

Lees meer »

Van knallende overwinning voor Familie-gezicht tot onverwacht zitje voor Jo Vally: deze BV’s raakten verkozen (en deze niet)

Acteurs, muzikanten, sporters,… Zoals elke gemeenteraadsverkiezing deden ook nu weer heel wat bekende Vlamingen een gooi naar een zitje in de lokale politiek. Wie slaagde daar ook in, en wie haalde het niet? Deze actrice vind je binnenkort mogelijk in het schepencollege van Vlaanderens grootste stad. En ook deze langharige gitaarrocker wordt mogelijk schepen.

Lees meer »