Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.

“Whispers of Ireland is een stemmige Ierse avond met op het programma Ierse liederen gebracht door het Sinjakoor en het koninklijke koor Sursum Corda uit Gullegem, dat al twaalf jaar lang geleid wordt door Antoon de Spiegeleer. De koren worden begeleid door de folkband The Swigshift”, zegt voorzitter Francine Cools van het Sinjakoor.

“Na de pauze is er een optreden van The Swigshift; zij brengen Ierse en Keltische muziek. We hopen dat iedereen zal genieten van de koorzang, maar ook van de opzwepende jigs and reels en de melancholische ballades.”

Bandlid en dirigent

“Met het Sinjakoor hebben we sinds 1995 een mooi palmares opgebouwd met liederen in verschillende talen, religieuze pareltjes en vooral veel eigen composities en arrangementen. Eerst was dat onder leiding van dirigent Jacques Lecluyze en sinds 2022 is Peter Derudder onze dirigent.”

“Peter is ook een van de bandleden van The Swigshift. Met zijn folkband brengt hij al ruim 35 jaar Ierse en Keltische muziek. Naast traditionals speelt de groep ook eigen composities. Niet alleen op festivals zoals Dranouter, Labadoux en Gooik, maar ook internationaal treden ze op: in Ierland, Denemarken, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten. Ze brachten intussen ook vijf albums uit”, aldus Francine Cools.

Twee avonden

‘Whispers of Ireland’ vindt op zaterdag 20 april om 19.30 uur plaats in Park Ter Walle in Menen. Tickets voor die avond zijn te verkrijgen via 0478 24 86 65 of via [email protected].

Een week later, op 27 april is De Cerf in Gullegem het decor van de Ierse avond. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via 0474 81 98 00 of via leenmartens1@ gmail.com.

The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club Wevelgem: “We hebben vertrouwen getankt op Varsenare”

Zwevegem Sport, vorig seizoen met vlag en wimpel de titel gepakt in eerste provinciale, gaat door op zijn elan. Op de eerste speeldag werd met 2-4 gewonnen op Varsenare. Komend weekend staat de topper tegen Wevelgem op het programma. Voor ex-Wevelgemnaar Mathias Meulenyzer wordt het iets speciaals.
The post Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

Gedetineerde probeert verpleegster te wurgen

Een 25-jarige vrouwelijke gedetineerde uit de gevangenis van Brugge probeerde tijdens een doktersconsultatie vorige week zonder aanleiding een verpleegster te wurgen met een schoenveter. Het slachtoffer raakte niet zwaargewond, maar is wel in shock. “Het was al de derde keer op rij dat de gedetineerde geweld gebruikte tegen het personeel”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Sandra Droissart. “Dat gebeurde telkens zonder aanleiding. Het

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limo’s, sterrenzaken en hotels van 1.600 euro per nacht: de luxezomer van Conrad Janssens, mama Ilse De Meulemeester en papa Glenn

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »