Ruzie onder magistraten, disfuncties en ‘indicaties’ van kerkelijke druk in Operatie Kelk, maar geen formeel bewijs

De Hoge Raad voor de Justitie heeft een reeks disfuncties vastgesteld in het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Hij verwijst onder meer naar de teruggave van de in beslag genomen stukken en de lange duur van het onderzoek. “Maar er is geen formeel bewijs dat het gerecht moedwillig, onder druk van de kerk, zaken in de doofpot heeft gestoken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloembak in asbest: levensgevaarlijk, maar toch volop te koop, ondanks verbod

Er worden nog altijd producten verkocht met asbest erin. Nochtans is het al 25 jaar verboden om asbesthoudende producten te verkopen, omdat asbest kankerverwekkend is. En toch vind je makkelijk bloembakken, tuinzetels en zelfs hondenhokken in asbestcement te koop, zowel op tweedehandssites als in winkels. Er worden soms zelfs hoge prijzen voor betaald. De gezondheidsrisico’s krijg je er gratis bij.

Lees meer »

“Met spillebeentjes en volledig léég op podium, maar niemand zag het”: Metejoor praat voor het eerst open en eerlijk over burn-out

“Een half jaar geleden kon ik dit niet zeggen, maar ik ben voor het eerst terug gelukkig.” Een vernieuwde Metejoor (33) in het hoofd, en op het podium volgende maand op tour door Nederland. Zonder nieuwe muziek, want die komt er pas tegen de zomer van 2025. “Dat is nog lang, en eng, maar bewust”, zegt hij. De zanger spreekt

Lees meer »

West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en te oud voor de jonge rollen”

Tim Saey – afkomstig uit Beernem – speelt mee in ‘Lelies’, een productie van Inteam. Tim is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want hij speelde al in talrijke producties. Volgens Tim is zijn rol van Simon in ‘Lelies’ geen gemakkelijke rol.
The post West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk

Lees meer »

Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”
The post Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had

Lees meer »

Emotionele Jean-Marie Pfaff getuigt over home-invasion: “Ik heb altijd in de goedheid van de mensen geloofd, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »