Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam”

Na grondige opfrissingswerken heropent restaurant Piadza in hartje Tielt donderdag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerders Valerie Braekevelt (46) en Bob Danneels (50), die precies twintig jaar bezig zijn, gaat het om het begin van een nieuw hoofdstuk. Al benadrukt het koppel dat de eigenheid van Piadza behouden blijft. We gingen een kijkje nemen.

De zaak was ongeveer een maand gesloten voor de werken. Niet alleen zit de gevel in een nieuw jasje en werd het logo vernieuwd, ook het interieur van de zaak onderging een forse metamorfose, met nieuw meubilair, nieuw servies en een nieuw likje verf. “De vorige vernieuwing dateerde van tien jaar geleden en we vonden de tijd rijp voor een frisse wind”, legt Valerie uit. “Per slot van rekening moet je meegaan met je tijd, niet? We kozen bewust voor warmere kleuren, met zacht donkergroen in combinatie met houttinten. Zo creëren we een frisse, moderne look, terwijl het interieur tegelijk ook wat meer rust biedt dan vroeger.”

20 jaar

De vernieuwing valt niet toevallig samen met de twintigste verjaardag van de zaak. “Bob en ik namen de Piadza over op 15 april 2004?, gaat Valerie verder. “De naam werd bedacht door de vorige eigenaars, maar we hebben die altijd behouden. En dat blijven we dus ook doen. In de voorbije twintig jaar is er best wel veel veranderd in Tielt. Ook de laatste jaren zat veel beweging in de horeca terwijl de knip er ook is bijgekomen, al juichen we dat uiteraard toe. We doen het goed met de collega’s denk ik. En tot slot wil ik ook nog eens benadrukken dat we onze trouwe medewerkers dankbaar zijn, met onze Nadine op kop. Zij staat hier al achttien jaar samen met ons. Dat verdient een pluim.”

Even getwijfeld over de naam

“De kaart is ietsje afgeslankt, al kunnen klanten op beide oren slapen”, gaat Bob verder. “Onze eigenheid blijft behouden. Zo kunnen mensen hier nog steeds terecht voor een snelle spaghetti, terwijl er ook nog steeds uitgebreid getafeld kan worden met een goed glas wijn. Ook de broodjes over de middag blijven we behouden. Heel even hebben we wel getwijfeld om met een nieuwe naam op de proppen te komen, maar dat idee hebben we weer opgeborgen, uit respect voor de geschiedenis. Per slot van rekening is Piadza een gekende naam. Bijna zeventig procent van onze gasten zijn trouwens vaste klanten.”

Nieuwe openingsuren

Nog nieuw is dat er vanaf donderdag nieuwe openingsuren gelden. Voorheen was de zaak telkens gesloten op dinsdagnamiddag en op woensdag, maar de nieuwe sluitingsdagen worden maandag en dinsdag. Zo zal de Piadza voortaan van woensdag tot en met zondag open zijn. Een tafeltje reserveren in de vernieuwde zaak kan via www.piadza.be of 051/40.22.37, al zitten de komende weken al aardig vol. (SV)

The post Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acta Est Fabula is primus van zesde Trompequiz

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleefde het voorbije weekend de jaarlijkse hoogdagen. De festiviteiten stonden voor de 45ste keer op het programma en werden een meevaller over de hele lijn. Op zaterdag kwamen de sportievelingen aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Stijn Devolder
The post Acta Est

Lees meer »

Na break-up bezingt Laura Tesoro haar (woelige) datingleven: “Liever naïef, dan nooit een risico te nemen”

De zomer van 2024 is er eentje om in te kaderen voor zangeres Laura Tesoro (28). Niet alleen mocht ze elke zondag schitteren als presentatrice van ‘Tien om te zien’ bij VTM, met meer dan 20 live-concerten doorheen Vlaanderen gaat ook haar eigen muziekcarrière enorm hard. Dat heeft ze te danken aan haar topprestaties in het laatste seizoen van ‘Liefde

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »