Opnieuw heel wat verkeershinder door regenweer: ruim 250 kilometer op Vlaamse snelwegen

Na het stormweer van maandag, is er vandaag opnieuw veel regen, met heel wat verkeershinder tot gevolg. De ochtendspits is uitzonderlijk vroeg op gang gekomen en momenteel staat er al ruim 250 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. 

Meer krantenkoppen in België

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »

Federale onderhandelaars maken doorstart: Prévot om 10u15 op audiëntie bij koning – Vlaams formateur Diependaele start met eerste gesprekken over ‘landingsnota’

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Voor het eerst weten we wat er echt gebeurde achter schermen van Songfestival: politieverhoren over incident-Joost Klein gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.
The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen: “Wij weten alles van elkaar, zelfs hoeveel geld we op de bank hebben staan”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltsis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »

Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Promovis vzw een ambitieuze recordpoging tijdens de jaarlijkse Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Het doel: maar liefst 1.000 vissen bakken en verkopen ten behoeve van de MUG-Heli van West-Vlaanderen.
The post Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »