Opnieuw heel wat verkeershinder door regenweer: hoogtepunt van 300 kilometer file op Vlaamse snelwegen

Na het stormweer van maandag, is er vandaag opnieuw veel regen, met heel wat verkeershinder tot gevolg. De ochtendspits is uitzonderlijk vroeg op gang gekomen. Op het hoogtepunt stond er maar liefst 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, intussen is dat nog ruim 200 kilometer. “Op veel plaatsen staan stevige files door grote drukte, natte rijomstandigheden, botsingen en werkzaamheden”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel en Florian Vermeersch snellen er samen vandoor, Stuyven moet passen

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens staatssecretaris De Moor “niet houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist uit Menen gaat in beroep tegen celstraf van 15 jaar

De Tsjetsjeense terrorist uit Menen, die 15 jaar cel kreeg omdat hij een aanslag beraamde in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn straf. 3 werken geleden werd hij in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling. Ook zijn vrouw, broer en nog een andere beklaagde kregen celstraffen. Uit het onderzoek bleek dat de groep aanslagen

Lees meer »

Dodental door storm Helene in zuidoosten VS richting honderd

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Zo maakt Metejoor zijn debuut in ‘Milo’ (als zichzelf)

De cast van ‘Milo’ krijgt binnenkort versterking met een nieuw gezicht. Metejoor – ofwel Joris Van Rossem, zoals hij echt heet – maakt zijn debuut in de populaire soap, waar hij zichzelf speelt. VTM gaf alvast een voorproefje op Instagram en deelde enkele seconden van zijn eerste scène.

Lees meer »