Opnieuw heel wat verkeershinder door regenweer: bijna 300 kilometer op Vlaamse snelwegen

Na het stormweer van maandag, is er vandaag opnieuw veel regen, met heel wat verkeershinder tot gevolg. De ochtendspits is uitzonderlijk vroeg op gang gekomen en momenteel staat er al bijna 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. 

Meer krantenkoppen in België

Vogelwerkgroepen van Natuurpunt De Torenvalk blikken tevreden terug op werkjaar: “Meer nestkasten plaatsen werpt vruchten af”

Het was een goed jaar voor de vogelpopulaties in onze regio. Natuurpunt De Torenvalk, die voor steenuilen, kerkuilen, torenvalken, grauwe kiekendieven, kieviten en huiszwaluwen elk een aparte werkgroep heeft, maakt de balans op. Nagenoeg overal gingen de aantallen en bezette nestkasten er op vooruit.
The post Vogelwerkgroepen van Natuurpunt De Torenvalk blikken tevreden terug op werkjaar: “Meer nestkasten plaatsen

Lees meer »

Zorgboerderij De Stege is genomineerd voor Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen’: “Mensen zien openbloeien, dat is onbetaalbaar”

Wie wordt de opvolger van Emma Meesseman als West-Vlaams Ambassadeur? Dat komen we te weten op 27 november, maar die avond wordt ook een goed doel bekroond. KW gaat samen met de provincie, Radio2 en Focus-WTV opnieuw op zoek naar de Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen. In aanloop naar deze verkiezing stellen we elke week een van de zes genomineerde organisaties

Lees meer »

Bijna 6 procent Belgen kan woning moeilijk warm krijgen in winter

Van de Belgische bevolking woont 5,8 procent – of ongeveer een op de zeventien – in een woning die in de winter niet comfortabel verwarmd kan worden. Bij de meest kwetsbare mensen gaat het om een kwart. Dat zegt het Belgische statistiekbureau Statbel dinsdag, naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede.

Lees meer »

Tweedaagse vol pompoen- en griezelpret in Aartrijke

De Landelijke Gilde, Gezinsbond en de Ouderraad van basisschool De Fonkel organiseren op woensdag 30 en donderdag 31 oktober enkele leuke halloweenactiviteiten.
The post Tweedaagse vol pompoen- en griezelpret in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Dead man walking’ wordt waarheid: wie was Yahya Sinwar (61), de politieke leider van Hamas die amper 3 maanden aan de macht was?

Hij werd ‘de slager van Khan Younis’ genoemd, wurgde ooit een collaborateur met blote handen en studeerde Hebreeuws om zijn vijand beter te leren kennen. De 61-jarige Yahya Sinwar bekocht zijn carrière als politieke leider van Hamas vandaag met zijn dood. Een portret van de architect achter de aanslagen op Israël van 7 oktober vorig jaar. “Hij stuurde slachters naar

Lees meer »

Sammy Mahdi: “CD&V-model werkt op het lokale niveau”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is tevreden met de voorlopige resultaten van zijn partij. De christendemocraten hebben “de extremen kunnen tegenhouden in landelijk Vlaanderen” en kunnen “het mogelijk nog beter doen dan in 2018”, zei hij zondagavond bij VTM Nieuws. “Ons christendemocratische model werkt op het lokale niveau.”

Lees meer »

Ardèche en andere Franse regio’s geteisterd door “ongeziene” regenval, tot ruim 600 millimeter regen in 48 uur

Het zuiden van Frankrijk is getroffen door bijzonder zware regenval. In bepaalde delen van de Ardèche viel meer dan 600 millimeter regen in 48 uur tijd. Ter vergelijking: in Ukkel valt er op een volledig jaar gemiddeld ruim 800 millimeter. "Nog nooit meegemaakt sinds mensenheugenis", zegt de Franse minister van Ecologische Transitie Agnès Pannier-Runacher.

Lees meer »

Winnaars zomerse fietszoektocht bekend

De stad Gistel en de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Polderrand organiseerden een nieuwe fietszoektocht door het Gistelse landschap. Tijdens de zomermaanden konden jong en oud deelnemen en werden ze ondergedompeld in de regio, met water als centraal thema. 650 deelnemers voltooiden de gezellige fietsrit en leverden daarna hun antwoordformulier in. Tien winnaars ontvingen elk een Gistelbon ter
The post Winnaars zomerse

Lees meer »