Nucleaire dreiging op hoogste niveau sinds Koude Oorlog: “Zelfs kleinschalige regionale kernoorlog kan einde van mensheid inluiden”

Zelfs een regionale kernoorlog tussen bijvoorbeeld India en Pakistan zou kunnen volstaan om het einde van de mensheid in te luiden. Dat is de voornaamste conclusie van een tweede panelgesprek op Nuke Expo, een organisatie van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC), het Belgische Rode Kruis, het Noorse Rode Kruis en de Noorse organisatie People’s Aid. 

Meer krantenkoppen in België

Opsporingsonderzoek naar wangedrag vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

“Ons leven stond voorbije zes jaar in teken van Spartathlon”: Tim Meiresonne (43) loopt loodzware race van 246 km in Griekenland

Tim Meiresonne neemt eind september deel aan de Spartathlon, een loodzware looprace tussen Athene en Sparta van liefst 246 km. Na zes jaar trainen, zou dit de bekroning op de sportieve carrière zijn van de atleet die zowel in Aartrijke als in London woont. “Ik liep al ultramarathons van 160 km. Bij de Spartathlon komen daar nog eens twee marathons

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Loodst Evenepoel ploegmaat Magnier naar derde etappezege?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

VRT-CEO Frederik Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement over herschikking directie

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »