Morenkopwandeling door nieuwe parcoursbouwers bij Nooit Moe Boezinge

BOEZINGE De midweekwandeling van wandelclub Nooit Moe Boezinge die voordien ‘Om en rond Boezinge’ heette, werd herdoopt tot Morenkopwandeling. Een zwarte morenkop met hoofdband en oorhangers van zilver siert of ontsiert het wapenschild van Boezinge, een niet voor de hand liggende wapenfiguur.

Er zijn tal van Boezingenaren die verwonderd zijn door de nieuwe naam. Heel wat theorieën omtrent de oorsprong van het wapenschild werden al onderzocht, vinden we terug in het archief van de Boezingenaar, het tweemaandelijks tijdschrift over Boezinge, Zuidschote en Pilkem toen en nu. Begin de 12de eeuw behoorde de parochie Sint-Michiel van Boezinge tot het bisdom Terwaan, een gebied dat zich uitstrekte waar vroeger de Keltische stam van de Morinen had gewoond, is één van de conclusies.

Eerste tocht nieuw seizoen

De eerste Morenkopwandeling, tevens de eerste tocht van het nieuwe wandelseizoen van Nooit Moe vertrekt vanuit OC Ten Vrielande in de Brugstraat in Boezinge op dinsdag 23 april. Er is vrije start van 7 tot 15 uur voor 4, 7, 12, 18 of 21 kilometer langs het Ieperleekanaal en landelijke wegen.

Het parcours voor dit jaar werd uitgetekend door de nieuwe parcoursbouwers Tom Vandenbussche en Bjorn Larnou. De afstanden vanaf 12 kilometer kunnen genieten van een doortocht en rustpost tussen de bloesems van fruitbedrijf Myngheer in Zuidschote. In de startzaal en rustpost zijn drankjes en versnaperingen verkrijgbaar aan wandelprijzen.

Deelnameprijs

Leden van Nooit Moe Boezinge stappen gratis, federatieleden kunnen op vertoon van hun lidkaart deelnemen aan 1,50 euro, niet-leden betalen 3 euro.

Aansluiten bij wandelclub Nooit Moe kan al aan 15 euro per persoon en daarvoor krijg je een attest, waarmee je eventueel de kosten nog kan terugkrijgen via het ziekenfonds. Het volstaat naam, adres, geboortedatum, mailadres en gsm-nummer over te maken aan het secretariaat via [email protected] en het bedrag per persoon te storten op het rekeningnummer van de club BE27 7380 0904 5573.

Info: Ronny Larnou, 0476 66 49 36, [email protected] of www.nooit-moe.be

The post Morenkopwandeling door nieuwe parcoursbouwers bij Nooit Moe Boezinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »