LIVEBLOG OLYMPISCHE SPELEN. Amerikaanse ‘Dream Team’ krijgt vorm: 11 van de 12 spelers bekend

Nog 101 dagen voor de start van de Olympische Spelen. Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Zomerspelen die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Gordel lokt 28.000 mensen naar de Vlaamse Rand

Ongeveer 28.000 bezoekers zijn afgezakt naar de Vlaamse Rand voor een zonnige 43e editie van de Gordel. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 26.000 Gordelaars geteld werden, zo meldt het kabinet van Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts. "Het was een dag vol sport- en natuurbeleving, maar ook een evenement met een boodschap: de

Lees meer »

“We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor galamatch tegen tweedeklasser Eupen

De kop is eraf: KV Diksmuide-Oostende heeft de competitieopener achter de rug met een 1-1 tegen promotiekandidaat Wielsbeke. Maar het is vooral lonken naar het bekertreffen van vrijdagavond tegen tweedeklasser Eupen. “We moeten gewoon genieten”, zegt kapitein Aaron Vandendriessche. De club zet zich schrap voor een hoog toeschouwersaantal.
The post “We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paintfactory geeft live demo’s aan KIOSK: “Bezoekers maken ook kans om 100m² verf te winnen”

West-Vlaamse verfproducent Paintfactory presenteert deze maand haar skills in de KIOSK op de Graanmarkt. “Op zaterdag 7 september is het dé uitgelezen kans om zelf aan de slag te gaan met onze textuurverven. Ontdek je favoriete techniek en laat je inspireren om je eigen woning onder handen te nemen”, zegt sales manager Stéphanie Debels.
The post Paintfactory geeft live

Lees meer »

“Gisteren een lesrooster, vannacht geannuleerd”: frustratie bij ouders Sint-Ursula-Insitituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver over uitstel schoolstart 

De ouders van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vragen duidelijkheid over de stroeve opstart van het schooljaar. De leerlingen van de 2e en 3e graad hebben deze week nauwelijks les kunnen volgen, omdat de lessenroosters nog niet klaar zijn. Het was de bedoeling dat de lessen vandaag zouden kunnen starten, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er

Lees meer »

Gevluchte automobilist in Nederland weigert uit visvijver te komen na dubbel ongeval, agent overtuigt hem met sigaret

Een bizar incident na een ongeval in Nederland: een automobilist koos zaterdagmiddag voor een wel heel bijzondere vluchtroute nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Na een dubbel ongeluk op de Zeilbergsestraat in Deurne, nabij Eindhoven, stapte de man uit zijn voertuig en liep hij weg. Verderop dook hij in een waterplas. De man weigerde vervolgens naar de kant te zwemmen.

Lees meer »

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Frituur uitbaten is veel meer dan frieten in het vet gooien”: Jani Kazaltzis en James Cooke ontdekken het normale werkleven

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »