LIVE. “Ik heb me al meermaals verontschuldigd”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De Tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De Tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.” 

Meer krantenkoppen in België

In welke steden is de kiesstrijd het spannendst? Wat doen de nationale kopstukken? En waar moet je op letten tijdens de lokale verkiezingen?

Zondag trekken we voor de tweede keer dit jaar naar de stembus. Tijdens de lokale verkiezingen kiezen we nieuwe politieke vertegenwoordigers bij de provincies, gemeenten en Antwerpse districten. Bij HLN kan je op de voet het nieuws en de uitslagen van jouw woonplaats volgen, maar ook andere plekken in Vlaanderen zijn in de gaten te houden. We sommen voor je

Lees meer »

Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren”

Franky Pattyn (52), inwoner van het Alveringemse dorp Beveren-aan-de-IJzer, wou gaan stemmen in het Alveringemse dorp Stavele. Daar waren echter problemen met de stemcomputers.
The post Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo is gekozen in Vlaams-Brabant: gevestigde waarde Ridouani haalt monsterscore in Leuven, nieuwkomer Jonathan Holslag wint onverwacht in Tienen

Van een overwinning van Gwendolyn Rutten (Iedereen Aarschot) tot een monsterscore van Mohamed Ridhouani (Vooruit): de Vlaams-Brabantse kiezer lijkt het vertrouwen in enkele vaste waarden te bevestigen. Toch zijn er enkele opvallende verschuivingen in de lokale politiek, met Tienen als grootste verrassing. Daar duwt de nieuwe partij van Jonathan Holslag (Durf) de huidige burgemeester, Katrien Partyka, van haar voetstuk.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Veel bezoekers in de bossen voor de Week van het Bos. Maar daar is niet iedereen blij mee…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Winnen blijft speciaal voor mij”: Pogacar rijdt na nieuwe monstersolo naar vier op een rij in Lombardije, tweede plaats voor sterke Evenepoel

Tadej Pogacar heeft de kroon op een historisch boerenjaar gezet met een vierde zege op rij in de Ronde van Lombardije. De wereldkampioen degradeerde de tegenstand nog maar eens tot figuranten met een lange solo. Een verdienstelijke Remco Evenepoel werd afgetekend tweede, met Lennert Van Eetvelt (zevende) en Xandro Meurisse (tiende) eindigden er nog twee andere Belgen in de top

Lees meer »

Mogelijk staking op komst bij Belgische boekhouders

“Genoeg is genoeg”, stelt de Koninklijke Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs van België (KVABB/CRECCB) in een persbericht. Aan Franstalige kant denkt vicevoorzitter Emmanuel Degrève al luidop na over “een opstand”. Voorzitter Ludo Van den Bossche zegt op woensdag zich daar eventueel bij aan te willen sluiten.

Lees meer »

Cie Tabloo brengt ‘Bloemen Noch Kransen’

Het theatergezelschap Cie Tabloo presenteert deze maand opnieuw een komedie waar iedereen goedgezind van zal worden. Acteur Patrick Deleu nestelt zich voor de gelegenheid nogmaals in de regisseursstoel.
The post Cie Tabloo brengt ‘Bloemen Noch Kransen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze chef voetbal hoorde hoe Tedesco “niet compleet zot” is, maar: “Zijn plan zal dit keer perfect moeten zijn. Op papier én in de praktijk”

Ondanks dat punt in Italië zindert vooral het schokkende begin van de Rode Duivels in Rome na. Domenico Tedesco wil (en mag) zich niet nog eens aan dezelfde steen stoten en vindt dat zijn spelers dapper moeten zijn tegen Frankrijk. “Maar met bravoure alleen zullen de Rode Duivels er niet komen”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Een surprise dringt

Lees meer »

Bijna 6 procent Belgen kan woning moeilijk warm krijgen in winter

Van de Belgische bevolking woont 5,8 procent – of ongeveer een op de zeventien – in een woning die in de winter niet comfortabel verwarmd kan worden. Bij de meest kwetsbare mensen gaat het om een kwart. Dat zegt het Belgische statistiekbureau Statbel dinsdag, naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede.

Lees meer »

Nel Thieren wordt schepen in Oostkamp

Nel Thieren (27) wordt vanaf 5 december, na de installatievergadering van de nieuwe verkozen gemeenteraad, de zevende schepen van Oostkamp.
The post Nel Thieren wordt schepen in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »