Kooigemnaars willen een bankautomaat: “Ons dorp leeft wel!”

Kooigem is de enige deelgemeente van Kortrijk die geen bankautomaat heeft en dat ook nooit heeft gehad. Toch zijn Kooigemnaars wel te vinden voor het plaatsen van bankautomaat, al zal dat in de praktijk niet meteen het geval zijn.

Kooigem heeft met minder dan achthonderd inwoners het laagste bevolkingsaantal van de deelgemeenten van Kortrijk. Toch kent het zuidelijkste punt van Kortrijk veel passage.

“Veel fietsers en wandelaars kruisen eens door Kooigem. Je zou denken dat er hier niet veel te beleven valt, maar ons dorp leeft wel”, klinkt het bij Liliane Putman (63), uitbaatster van het café ‘De Casino’ op Kooigemplaats. De barvrouw zou graag een bankautomaat op het dorpsplein zien. “In mijn café kan je enkel contant betalen of via overschrijving. Het is hier klein, maar doordat dit een wandel- en fietsgebied is, krijg ik van een wisselend publiek constant de vraag of er een bankautomaat in de buurt is. Vandaag de dag heeft de jeugd ook nog amper cash geld op zak zitten”, gaat Liliane verder.

Blinde vlekken

Om geld af te halen, gaan Kooigemnaren naar Bellegem, Spiere of Dottenijs. Dat zal in de nabije toekomst ook niet veranderen. Vorig jaar sloot de federale regering een akkoord met de financiële sector dat wie in een stedelijk gebied woont op maximaal twee kilometer een bankautomaat moet vinden en wie in een landelijk gebied woont op maximaal vijf kilometer. Batopin zorgt voor de uitbouw van een netwerk van geldautomaten en plaatste al automaten op enkele punten in Kortrijk.

“Volgens het akkoord kijken we naar waar mensen wonen en naar waar ze zich verplaatsen. We gaan op zoek naar blinde vlekken en geven die suggesties door aan banken. Kooigem staat voorlopig niet op onze lijst. Natuurlijk is dat geen totaalbeeld, want wij zijn enkel verantwoordelijk voor Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC”, aldus Senne Poelmans, woordvoerder van Batopin.

Extra cashpunten

Bevoegd schepen Wout Maddens bevestigt Poelmans en benadrukt de rol van het stadsbestuur in dit proces: “Het is de taak en de plicht van de bankensector om binnen het akkoord met de regering voldoende geldautomaten te voorzien. Met de stad doen we onze uiterste best om geschikte locaties te vinden voor het plaatsen van die automaten. Zo zijn we nu bezig met plannen voor een extra cashpunt in Bellegem en met tijd gaan we ook op zoek naar een passende locatie voor een bankautomaat in Marke.” (Siel Vandorpe)

The post Kooigemnaars willen een bankautomaat: “Ons dorp leeft wel!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »