Kerkgangers vallen agenten en hulpdiensten aan nadat tiener bisschop had neergestoken in Sydney: “Volstrekt onaanvaardbaar”

Tientallen kerkgangers botsten maandagavond in Sydney met de hulp- en ordediensten die ter plaatse waren gekomen nadat een tienerjongen er een bisschop had neergestoken. Australisch premier Anthony Albanese heeft de rellen veroordeeld. “Schandelijk en on-Australisch.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zone 30 in Oostende: houden zoals het is of aanpassen? Lijsttrekkers over veelbesproken discussiepunt

Met de invoering van ‘zone 30’ over het hele grondgebied (met uitzondering van invalswegen) realiseerde de coalitie in september 2022 een belangrijk punt rond verkeersveiligheid. Velen vonden het een goede zaak, maar kritiek was nooit ver weg omdat 30 km per uur op bepaalde plaatsen als overbodig werd ervaren. Het inzetten van flitsradars vergrootte de ergernis bij sommigen, waardoor nu

Lees meer »

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?”

Een toeristenparking aan het station, een selectievere hotelstop en de creatie van een platform om het draagvlak voor toerisme te verhogen. Deze ideetjes kruiden het eerste luik van ons lijsttrekkersdebat bij D’s Deldycke Traiteurs in de aanloop naar de kiesstrijd in Brugge.
The post Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »