Hoge Raad Justitie over Operatie Kelk: ‘Negen disfuncties en indicaties van druk’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Jozef en Jacqueline zwaaien met goud

Op 2 augustus 1974 beloofden Jozef Dierckx (73) en Jacqueline De Ridder (72) elkaar eeuwige trouw. Het koppel werd dan ook ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Daar werden ze in de bloemetjes gezet. Dat hun liefde voor elkaar niet bekoeld is, was er dan ook aan te zien. Jozef
The post Jozef en

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

‘Overlever’ van seksueel misbruik in de kerk Aline (58) over ontmoeting met de paus: “Moeten zelf kunnen beslissen wie hem mag spreken”

Vandaag was er een overleg tussen vertegenwoordigers van de katholieke kerk en 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk, onder wie de 58-jarige Aline. Ze hadden het over wie van hen de paus mag ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar een beslissing is er nog niet. Aline vindt dat de ‘overlevers’ zelf mogen beslissen over

Lees meer »

“We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze

Het zal raar aanvoelen, geen basketbal meer in d’Hoogploate in Blankenberge, maar in De Sportdoze. Voor One-coach Pieter De Rycker primeert echter het sportieve. Na het seizoen van de omschakeling naar de jeugd volgt nu het seizoen van de bevestiging. Starten doen ze meteen met een derby: promovendus Avanti Brugge Two komt op bezoek.
The post “We willen vaste

Lees meer »