Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen”

De eventuele komst van een Batopin geldautomaat, blijft de gemoederen beroeren in Komen. Burgervereniging ‘Barjos Mountches’ uit Waasten heeft een petitie gelanceerd met een duidelijke boodschap. “Die geldautomaat? Die moet hier komen!”

De geldautomaten, en vooral het grote tekort eraan, blijft een hardnekkig probleem voor heel wat Belgische steden en gemeenten. Banken proberen hun klanten te stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van de betaalkaart en het internet, contant verdwijnt naar de achtergrond.

Gemor

Batopin, een onafhankelijke speler, vult nu doorheen het land die leegtes op door het installeren van neutrale geldautomaten. Ook Komen-Waasten staat op de planning, al zorgen de plannen voor heel wat gemor. Het gemeentebestuur onderzoekt of toestellen in Komen en het gehucht Le Bizet kunnen worden geplaatst. “En Waasten? Ja, dat is natuurlijk weer nergens te bespeuren in de plannen. Hoe kan het ook anders! Het gemeentebestuur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze ons stiefmoederlijk behandelen.”

Stephane Efesotti, lid van burgercomité ‘Barjos Mountches’, spreekt klare taal. “We verslikten ons bijna in onze koffie toen we het nieuws te horen kregen. In de plannen wordt Waasten niet eens vermeld. We hebben al jaren geen bank meer en mensen moeten dan ook kilometers rijden om aan hun eigen geld te kunnen. We hebben hier nog steeds 25 ondernemers, die vaak klanten zien verdwijnen als ze moeten omrijden om geld af te halen. Dan zou je op zijn minst denken dat ze in Waasten toch overwegen om hier een automaat te zetten. Helaas lijkt het voor de beleidsmakers eenvoudiger om ze in het centrum van Komen te plaatsen. Extra zuur als je weet dat er daar nog steeds banken en dus ook geldautomaten zijn.”

Petitie

Het burgercomité besloot niet bij de pakken te blijven zitten en lanceerde een petitie. “En dat we niet alleen staan in onze strijd, werd snel duidelijk”, gaat Stephane verder. “In geen tijd werden volledige pagina’s met handtekeningen gevuld. Zelfs in het centrum van Komen steunt men onze zaak. Daar vinden ze het ronduit belachelijk dat ze er bij wijze van spreken automaten op elkaar gaan stapelen, terwijl wij in de koude blijven staan.”

The post Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wie het ook wordt, de Limburgse excellenties zullen aan één touw moeten trekken”

Terwijl formateur Matthias Diependaele (N-VA) naarstig voortwerkt aan een Vlaamse regering, en dus mogelijk de nieuwe Vlaamse minister-president wordt, hebben de Limburgse werkgeversverenigingen hun wensenlijstje voor de nieuwe regering(en) al langer klaar. Limburg heeft wat dat betreft een apart landschap met drie sterke werkgeversverenigingen. In de rest van Vlaanderen zijn enkel Unizo en Voka actief. Alleen Limburg telt met VKW

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

Carl Devos over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Studentes openen zomerbar d’Achternoene vlakbij Biekorf

Op vrijdag 5 juli openen Shaday Van der Vennet (20) en Catho Verhelst, twee studentes aan de lerarenopleiding in Brugge, de zomerbar d’ Achternoene bij de Biekorf in Brugge. “Zoals de naam al aangeeft zijn we vooral in de namiddag open”, zegt Shaday. “We bieden ook een podium aan jongeren die willen optreden.”
The post Studentes openen zomerbar d’Achternoene

Lees meer »