EXCLUSIEVE PEILING. Bijna de helft van Vlamingen wil legerdienst weer invoeren

Moeten 18-jarigen na hun tijd op de schoolbanken weer verplicht een camouflagepak aantrekken, wapens leren gebruiken en proeven van een leven in het leger? Ei zo na is een meerderheid van de Vlamingen gewonnen voor een herinvoering van de verplichte legerdienst, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en ‘VTM Nieuws’. Geen enkele politieke partij pleit ervoor, maar een paar politici hebben wel een intrigerend alternatief in hun mouw zitten. 

Meer krantenkoppen in België

Vangheluwe zorgt voor nieuw Belgisch succes in Guangxi: “Warre zal stap voor stap uitgroeien tot een van de betere renners van onze ploeg”

De Ronde van Guangxi blijft Belgisch kleuren. Nadat Lionel Taminiaux (Lotto – Dstny) dinsdag naar naar de zege in de openingsrit sprintte, was het afgelopen nacht de beurt aan neoprof Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step). “Warre heeft dit seizoen enorm veel progressie geboekt”, jubelt zijn ploegleider Tom Steels. Toch was er ook slecht Belgisch nieuws te melden uit China. Jasper Stuyven

Lees meer »

Afkoeling inflatie maakt het leven volgens IMF niet betaalbaarder

De grote wereldwijde inflatiegolf is op zijn retour, maar dat betekent niet dat het leven voor mensen betaalbaarder is geworden. Die sombere conclusie trekt topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). “De inflatiecijfers dalen misschien, maar het hogere prijspeil dat we in onze portemonnee voelen, blijft”, heeft ze gezegd in een toespraak in Washington voorafgaand aan de najaarsvergadering

Lees meer »

Justine Ghekiere ontvangt Kristallen Zweetdruppel als beste helper van 2024

Justine Ghekiere heeft dinsdag tijdens een gala-avond in Kruisem de Kristallen Zweetdruppel gekregen. De 28-jarige West-Vlaamse ontving de trofee na een beresterk seizoen. Op het WK in het Zwitserse Zürich vorige maand speelde ze een grote rol bij de tweede opeenvolgende wereldtitel van Lotte Kopecky.
The post Justine Ghekiere ontvangt Kristallen Zweetdruppel als beste helper van 2024 appeared first

Lees meer »