Drie studenten Vives nemen deel aan Budapest Rally: “Liefhebbers van auto’s en avontuur”

Studenten autotechnologie Loïc Desimpelaere uit Roeselare, Victor Van de Veire uit Eeklo en Jules Teerlinck uit Ieper leerden elkaar bij de start van het academiejaar kennen in Vives en staan over enkele maanden voor het avontuur van hun leven. De drie 18-jarigen nemen met een Mercedes uit 1992 deel aan de Boedapest Rally, de roadtrip die de deelnemers langsheen tal van prachtige plaats in Europa brengt. “

Loïc Desimpelaere, Victor Van de Veire en Jules Teerlinck zijn drie eerstejaars autotechnologie aan de Vives Hogeschool in Kortrijk. “In oktober zag ik reclame passeren over de Boedapest Rally. Al snel werd het bij Victor, Loïc en mezelf een gespreksonderwerp. Het evenement brengt verschillende elementen waarvan we houden samen: auto’s, een stapje zetten en avontuur.”

De drie vrienden hakten snel knopen door. “We schreven ons in voor de Boedapest Rally en tijdens een middagpauze vonden we op het internet een Mercedes. We zijn alle drie liefhebbers van dergelijke wagens. Een Mercedes is doorgaans een sterke wagen die veel kilometers kan doen. Diezelfde middag zijn we de oldtimer uit 1992 nog gaan kopen.”

Aan auto sleutelen

Inmiddels sleutelden de drie vrienden al verschillende middagen aan het voertuig dat al 476.000 kilometer op de teller heeft. “We merkten wat problemen met de motor op, maar inmiddels zin die opgelost. Op donderdagmiddag, wanneer er geen les is, komen we vaak samen bij Loïc om de auto helemaal op punt te stellen”, aldus Victor.

Tijdens de Budapest Rally scoren de deelnemers ook punten op de originaliteit van hun wagen. De vrienden wisten inmiddels een zwaailicht op de kop te tikken en bestickeren de komende maanden de Mercedes.

Aftellen

Voor Loïc, Victor en Jules is het nu aftellen naar 13 juli. Dan beginnen de drie studenten aan hun tocht van Brussel naar Boedapest. “Het Gardameer, de Stelviopas. We passeren verschillende mooie plekjes. Onderweg krijgen we tal van opdrachten. We zullen telkens ons best toen, al willen we ’s avonds telkens ook genieten van de feestjes.”

Tijdens hun tocht zullen de drie waarschijnlijk heel wat bekende gezichten ontmoeten. “Zeven van de deelnemende teams hebben een link met Vives. We merken ook dat de Boedapest Rally leeft bij de leerkrachten. Zij reageren erg enthousiast op onze deelname. Van de school krijgen we zelf kleren, stickers en vlaggen. Op die manier zetten we Vives ook tijdens onze tocht door Europa op de kaart.”

The post Drie studenten Vives nemen deel aan Budapest Rally: “Liefhebbers van auto’s en avontuur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Fransen stemmen in tweede ronde van parlementsverkiezingen

De meeste Fransen kunnen na de eerste ronde van een week geleden een tweede keer naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Na het grote succes voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement National van Marine Le Pen, en een tegenvallend resultaat voor de coalitie van president Emmanuel Macron, is het de vraag of een tweede ronde die uitkomst nog kan wijzigen.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »