Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk”

De gemeente Dentergem wil op termijn een extra openbare parking creëren in de zone tussen de Kapelle-, Hugo Verriest-, Nieuw- en Markegemstraat. Er is een overeenkomst met een projectontwikkelaar die er een nieuwe verkaveling wil voorzien. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

“Eén van de elementen die uit onze mobiliteitsstudie van Wakken voorkomt is dat er hier een enorm grote parkeerdruk is”, zegt burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht).

“In het woonblok tussen de Kapelle-, Hugo Verriest- en Nieuwstraat is wegens een overlijden een binnengebied vrijgekomen. Een projectontwikkelaar zal er een nieuw woonproject voorzien. Studiebureau Demey heeft er ons op gewezen dat een ontwikkelaar daar plannen koestert en dat dit mogelijkheden opent om er ook een stukje openbare parking te voorzien. We hebben al contact gehad met de eigenaar en er is een overeenkomst om daar eens de woningen er gerealiseerd zijn een openbare parking met ongeveer 20 plaatsen te voorzien.”

“Er zal zeker genoeg plaats zijn voor omwonenden”

“De overeenkomst is op de meest recente gemeenteraad goedgekeurd. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 600 vierkante meter dat nu in handen van de gemeente gekomen is.”

“Op die manier willen we de omliggende straten wat ontlasten van hun parkeerdruk. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

Toegangsweg

“We willen dit allemaal realiseren eens het woonproject ook klaar zal zijn. Wanneer dat is kan ik op vandaag nog niet zeggen. Idealiter zal je de parking langs de Markegemstraat kunnen inrijden en via de Kapellestraat kan je dan weer wegrijden. We hebben voor dat terrein van de eigenaar ook verkregen dat diverse omwonenden via dat binnengebied voor hun woning een bijkomende toegangsweg zullen krijgen en er zal ook een fietsverbinding aangelegd worden.”

The post Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »

Geert (60) op internationaal houtsymposium: “Waardering krijgen is fijn”

Voor de vierde keer werd kunstenaar Geert Vanderplancke (60) uit Oostduinkerke geselecteerd voor het zomerse International Wood Sculpture Symposium in het Deense Ringkobing. Zijn ‘Waterlelie’ kreeg er, net zoals zijn vorige creaties, een plek in een openbare ruimte.
The post Geert (60) op internationaal houtsymposium: “Waardering krijgen is fijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Nederlandse auto met bloedsporen aangetroffen in Zichen: politie zoekt inzittende(n)

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst zocht zondagavond naar een of meerdere inzittenden van een achtergelaten auto in de Roosburchtstraat in Zichen. Op de achtergelaten veldweg nabij de Waalse grens en niet ver van Nederland werd de bewuste auto rond 19 uur aangetroffen. De wagen met Nederlandse nummerplaat lag in de gracht, maar van de bestuurder en mogelijke passagiers

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Reder Willy Versluys haalt Crangon uit de vaart: “Als er zich geen werkbare formule aandient, stop ik ermee”

Meer dan een kwart eeuw voer de Crangon onder de vlag van vzw P.U.B. ter garnaalvaart met passagiers aan boord. Als zich geen geïnteresseerd overnemer aandient, doekt reder Willy Versluys zijn succesvol initiatief op.
The post Reder Willy Versluys haalt Crangon uit de vaart: “Als er zich geen werkbare formule aandient, stop ik ermee” appeared first on KW.be.

Lees meer »