Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in schoonheid te eindigen”

Nadat Davo Wevelgem twee seizoenen geleden promoveerde naar derde nationale komt een einde aan dit avontuur. De club ziet al zijn grootste talenten zo vertrekken. Toch blijven de dames van coach Frederic Carrein gemotiveerd om dit verhaal in schoonheid af te sluiten.

Vorig weekend werd met 2-3 gewonnen op het veld van VC Lede. “Nadat we het nieuws kregen net voor het paasverlof was het toch even wennen om in ons spel te komen”, doet Mila Peirsegaele, een van de grootste talenten haar verhaal. “Uiteindelijk werd onze vechtlust beloond met een derde zege op een rij. Nu willen we toch nog heel graag ook de laatste thuismatch winnen tegen Elckerlyc Zwevezele. We zullen er dan ook alles aan doen om in schoonheid te eindigen.”

Andere oorden

“Voor mij stopt een heel mooie tijd bij Davo, dat dertien jaar duurde. We hadden nog gehoopt om toch nog verder te doen, maar dit is niet gelukt. Daarom heb ik gekozen om te veranderen van club. Ik maak de overstap naar Vlamvo Vlamertinge in Nationale 2. Ik volg coach Frederic Carrein en ploegmaatje Zoë Deschoemaeker. Dit is opnieuw een stap voorwaarts. Het zal heel spannend zijn om voor het eerst voor een andere club te spelen. Het is een jonge ambitieuze ploeg waar ik al meegetraind heb. Ik werd daar supervriendelijk ontvangen. Ze staan duidelijk open voor nieuwe speelsters. Naast mezelf en Zoë zoekt ook Alice Beyls andere oorden op. Zij gaat net als Lana Vandecasteele naar Bevo Roeselare. Julia Cardinael trekt naar Kerdavo Avelgem net als Anouk Cannaert. Laure Platteau gaat naar de B-ploeg, die volgend jaar de A-ploeg is in Promo 1”, zegt Mila.

“Ik maakte hier de kampioenstitels mee van Promo 4 naar Promo 3, naar Promo 2. Vanaf dit seizoen maakte ik deel uit van de A-ploeg. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans kreeg, want ik heb veel bijgeleerd. Ik studeer geneeskunde in Gent. Ook andere ploeggenotes die bij Vlamertinge spelen, studeren daar. We kunnen samen pendelen naar de trainingen. Ik kijk alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. Maar eerst willen we nog de winst pakken tegen Zwevezele.”

Zaterdag 20 april om 20.30 uur, sporthal De Vlasschaard: Davo Wevelgem A – Elckeryc Zwevezele A.

The post Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in schoonheid te eindigen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

In het spoor van vader Daniël

Voor het eerst is het bij Matthias Vanhessche echt menens. De zoon van politieke gigant (36 jaar lokale politiek) en oud-burgemeester Daniël Vanhessche staat op plaats tien bij de verruimingslijst van CD&V+. Is er een nieuwe politieke spelverdeler in de maak?
The post In het spoor van vader Daniël appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent slaat dubbelslag op transfermarkt, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”
The post Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Team Dynamisch Lo-Reninge maakte zopas de kandidatenlijst bekend waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken op 13 oktober. Burgemeester Lode Morlion neemt afscheid van de politiek en draagt de fakkel over aan Lieve Castryck, die de lijst zal trekken.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »