Cynthia Jacobs (58) en Michaël Van de Moortel (60) kiezen voor een nieuwe wending in hun carrière. Cynthia, die sieraden ontwerpt, heeft al achttien jaar een galerie langs de Hendrik Consciencestraat. In datzelfde pand opende Michäel twaalf jaar geleden koffiebar Creme de la crema. “Binnenkort trekken we, met onze passie voor juwelen en koffie op zak, de wijde wereld rond. Maar gelukkig krijgt onze zaak een mooi vervolg.” Maité De Vlieghere en Francesco Rizza openen er halfweg juni de deuren van Olea Social Foodbar.
Achttien jaar geleden streken Cynthia Jacobs en Michaël Van de Moortel vanuit Brugge in Roeselare neer. Cynthia, die inmiddels al internationaal bekend is voor het ontwerpen van haar juwelen en sieraden, opende langs de Hendrik Consciencestraat een galerij waar inmiddels tal van klanten over de vloer kwamen. Twaalf jaar geleden opende haar man Michaël Van de Moortel op dezelfde locatie koffiebar Creme de la crema. “Op dat ogenblik erg vooruitstrevend voor Roeselare. Al snel serveerden we ook gebak en konden klanten hier ook genieten van een lunch. De combinatie tussen hetgeen Cynthia doet en mijn passie vormde een mooie wisselwerking”, aldus Michaël.
Brazilië en Noorwegen
Michaël werkte zich de voorbije jaren erg op als koffiekenner. Binnen zijn Barista Academy geeft hij alsmaar meer les over zijn grote passie. Zo leidt hij onder andere medewerkers van Izy Coffee op. “Ik krijg alsmaar meer vraag om les te geven. We hebben dan ook beslist om Creme de la crema al reizend verder te zetten.”
Cynthia en Michaël trekken binnenkort onder andere naar Brazilië en Noorwegen. “Die reizen zullen ook voor mij erg inspirerend werken. Op die manier ontdek ik misschien nieuwe galerieën waar ik mijn ontwerpen kan voorstellen aan het grote publiek”, aldus Cynthia. Een nieuwe vaste woonplaats hebben Michaël en Cynthia nog niet. “We hebben een grote camper waarmee we ook door ons land kunnen reizen.”
Genieten van lekkers
Creme de la crema sloot zaterdag de deuren, ook de galerie van Cynthia verdwijnt nog deze maand. “Maar gelukkig is de opvolging verzekerd. We hebben er alvast een erg goed gevoel bij”, aldus het koppel.
Maité De Vlieghere (36) en Francesco Rizza (35) hopen midden juni langs de Hendrik Consiencestraat de deuren van Olea Social Foodbar te openen. Beiden hebben al een mooie carrière binnen de horecasector achter de rug. “Ik werkte in het Hilton Hotel in Milaan. Ik moest op zoek naar een barman. Dat werd Francesco. Toen ik later in eenzelfde hotel in Rome werkte, werd Francesco mijn assistent en later meer…”
Het koppel verhuisde naar België. Francesco ging aan de slag in het Italiaanse restaurant Gellius in Knokke, Maité werkte voor Sergio Herman in Cadzand. “Maar we speelden met het idee om een eigen zaak te beginnen.” Dat wordt dus Olea Social Foodbar waarbij de zaakvoerders op elk moment van de dag iets lekkers in petto hebben. “’s Ochtends kan men hier ontbijten. Daarna kan men smullen van pizza al taglio, een typische Italiaanse pizzavariant.” In de namiddag zal men in de horecazaak volop kunnen genieten van een aperitief met hapjes, ’s avonds trekt het koppel de kaart van pizza’s.
The post Creme de la crema reist de wereld rond, Olea Social Foodbar palmt binnenkort locatie in is provided by KW.be.