Breese in Kopenhagen over brand in historisch beursgebouw: “Het voelt alsof er iemand gestorven is”

Een verwoestende brand heeft in Kopenhagen een eeuwenoud beursgebouw met iconische torenspits grotendeels in de as gelegd. Uitgerekend op de 84ste verjaardag van de Deense koningin Margrethe. “De sfeer is heel bedrukt, er hangt een rouwstemming”, zegt de Breese Sanne This die al 13 jaar in Kopenhagen woont. “De skyline is hertekend.”

 

Meer krantenkoppen in België

De herfst roept: soms intense en onweerachtige buien vandaag, en maar 14 graden

Vandaag voert een depressiekern boven de Noorse Zee polaire en onstabiele zeelucht naar onze streken. Hierin ontwikkelen er zich buien die soms intens en onweerachtig kunnen zijn. Het KMI verwacht daarbij vrij frisse maxima voor de tijd van het jaar, rond 14 graden. Vrijdagochtend vormt er zich stilaan een hogedrukkern in de omgeving van Bretagne. Die zal pas tijdens het

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.
The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Atletiekvedette McLaughlin-Levrone heeft nog wat in de tank om Memorial-publiek te verwennen: “Misschien loop ik wel onder 50 seconden”

Sydney McLaughlin-Levrone (25) zakt komend weekend voor de allereerste keer af naar Brussel voor de Memorial Van Damme. De Amerikaanse atletiekvedette blikte op een persconferentie terug op haar prestaties in Parijs en ook al vooruit op de Memorial en de Spelen van 2028 in eigen land. “Ik had al veel goede dingen gehoord over de Memorial en over Brussel en

Lees meer »