Blikseminslag veroorzaakt storing bij BASF in Antwerpse haven: onvoorziene fakkelactiviteit

Chemiebedrijf BASF in de Antwerpse haven is gisteravond getroffen door een blikseminslag, waardoor een installatie uitviel. Om de resterende producten die zich in de leidingen bevonden te verbranden, is er onvoorziene fakkelactiviteit. Dat kan licht-, geluids- en geurhinder veroorzaken in de omgeving. 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’

Op vrijdag 6 september organiseert de Jeugdraad in en rond zaal De Magneet de tweede editie van ‘Startember’. Voor dit evenement slaan alle jeugdverenigingen de handen in elkaar met als doel een leuke namiddag en avond te bezorgen aan de kinderen, jongeren en volwassenen van Pittem en Egem.
The post Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’ appeared

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

“Niemand schrok, iedereen reageerde net heel normaal”: Audélia uit ‘Kotmadam Sarafian’ deelde meteen haar grootste geheim

In ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian (56) zich tien maanden lang over zeven studenten in Gent. Eén van hen is trans vrouw Audélia (23). “Omdat we nog zo lang samen onder één dak gingen leven, vond ik het beter om geen geheim te maken van mijn transitie”, vertelt de jonge studente moedig. In dit gesprek met HLN vertelt ze hoe

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

KIJK LIVE. Tijd voor de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »