Bart De Pauw in ‘De tafel van Gert’: “Ik hoop op een gesprek met de vrouwen, ik wil niets liever dan zeggen dat het me spijt”

Na zeven jaar van stilzwijgen heeft Bart De Pauw dinsdagavond een uur lang zijn verhaal mogen doen in De tafel van Gert op Play4. Daarin verontschuldigde de tv-maker zich bij zijn slachtoffers, benadrukte hij dat de documentaire Het proces dat niemand wou een eenzijdig beeld schept waarin hij zichzelf niet herkent, en getuigde hij over de weerslag die de affaire heeft op hem en zijn gezin. “Ik hoop dat een gesprek met de dames er nog kan komen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste televisiemis in het Rosarium

Het Rosarium in Dadizele was recent het decor voor een televisiemis van VRT. “Een hele eer voor ons. We hadden inmiddels al enkele televisiemissen in onze basiliek, maar voor het eerst werd ook een viering in het Rosarium op televisie getoond”, aldus Marc Vantieghem. In aanloop naar een dergelijke viering zijn er heel wat voorbereidingen
The post Eerste televisiemis

Lees meer »

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »

AfD wordt het grootst in Thüringen

Voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis wint extreemrechts een Duitse deelstaatverkiezing. De AfD wordt volgens exitpolls de grootste partij in Thüringen. In Saksen zouden de christendemocraten nipt het grootst blijven.

Lees meer »

KIJK. Fans teleurgesteld na stopzetting van ‘Harry Potter’-traditie: geen aankondiging Zweinstein Express in King’s Cross

De Zweinstein Express vertrekt niet meer vanuit het station King’s Cross. Of het is toch niet meer te horen. De organisator ‘Wizarding World’ heeft het jaarlijkse evenement geannuleerd. Er kwam te veel volk op af. Tot grote teleurstelling van de fans van Harry Potter. Verschillenden van hen zakten toch af naar het station en lieten hun ongenoegen duidelijk horen. Op

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »