Zware schade aan dak Hotel Royal in De Panne nadat gevels appartement in aanbouw omwaaien

De stormwinden van maandagmiddag hebben voor veel schade gezorgd aan een hotel in de Zeelaan in De Panne. De bovenste gevels van een appartementsgebouw in aanbouw werden weggeblazen waarna het metselwerk vol op het platte dak van Hotel Royal terecht kwam. De schade is aanzienlijk: “Het dak is op verschillende plaatsen geperforeerd en er is ook structurele schade aan de gewelven”, zegt brandweerkapitein Hendrik Maelfait van post De Panne.

In de Zeelaan wordt gewerkt aan een nieuw appartementsgebouw, dat vlak naast Hotel Royal ligt. Het gebouw staat nog in het metselwerk en telt zes of zeven verdiepingen. Door de rukwinden werden de bovenste gevels volledig weggeblazen. “Het gaat om een metselwerk van drie meter breed, meer dan drie meter hoog en twintig meter diep”, zegt brandweerkapitein Hendrik Maelfait van post De Panne. “De rukwinden bliezen die volledig om. Het grootste deel van de snelbouwstenen en het metselwerk donderde neer op het platte dak van het hotel.”

Zware schade

Het dak van het hotel ving de zwaarste klap op. Een aantal stenen donderde ook naar beneden op het voetpad waar gelukkig geen voetgangers of fietsers passeerden. Een geparkeerde auto ontsnapte nipt aan de brokstukken. “Heel wat stenen hebben het dak van het hotel geperforeerd”, vervolgt kapitein Maelfait. “Er zitten meerdere gaten in het dak, maar ook enkele houten gewelven hebben het onder het gewicht begeven. We ruimden zoveel mogelijk stenen op en legden die terug op de werf. Daarna hebben we de bovenste verdieping van het hotel gestut. Dat gaat om een zolderverdieping, waar geen kamers zijn. Daarna hebben we ook de gaten gedicht.”

Dak speelruimte vernield

“We mogen van geluk spreken dat er niet meer schade is of gewonden vielen. Heel wat stenen vielen immers ook naar beneden in de ruimte tussen het hotel en het nieuwe appartementsgebouw. Op het gelijkvloers is daar nog een kleine speelruimte voor kinderen. De stenen hebben het platte dak van die ruimte ingeduwd.”

De brandweer was uiteindelijk enkele uren in de weer om alles zo goed mogelijk op te ruimen en te beveiligen. De Zeelaan werd plaatselijk volledig afgesloten daarvoor. (JH)

The post Zware schade aan dak Hotel Royal in De Panne nadat gevels appartement in aanbouw omwaaien is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

KIJK. Spektakel in Zürich: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »