Zoekactie in Zeeland naar twee Amerikaanse militairen die tijdens WO II vermist raakten

Voor de kust van Domburg, in de Nederlandse provincie Zeeland, start een zoektocht naar twee overleden Amerikaanse militairen. Het gaat om bemanningsleden van een Amerikaanse bommenwerper die daar op 5 november 1943 in zee stortte. 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn werk was mijn leven”: eerste hoofdinspecteur Paul Carbon (66) met pensioen bij politie Ieper

Na een carrière van meer dan 41 jaar bij de Politie Ieper, later zone Arro Ieper, ging Paul Carbon (66) uit de Roggestraat in Krombeke met pensioen. “Tijdens mijn hele loopbaan was mijn leuze ‘mensen spreken mensen’. Ik probeerde altijd zoveel mogelijk conflicten op te lossen door in overleg te gaan met alle betrokkenen. Dat leidde zeer vaak tot een

Lees meer »

“Artsen zullen me nooit genezen verklaren, maar hebben wel voor mirakel gezorgd”: met Jente Pironet op tour

Nog één keer spoelt hij terug, en daarna nooit meer. Want de toekomst lacht. “En ik kan voor het eerst ademhalen.” Leek die tour door Nederland een jaar geleden onmogelijk, kruipt Jente Pironet (33) er vandaag met Portland het podium op. Gesterkt door zijn geloof dat groeide terwijl hij vocht tegen hersentumoren, een toevlucht in symboliek en rituelen met wijwater.

Lees meer »

Twee jaar cel gevraagd voor DJ (45) die fietser opzettelijk overreed na ongeval: “Geen sprake van bewuste aanrijding”

Een 45-jarige man uit De Panne, die vroeger in de regio gekend was als deejay, riskeert twee jaar effectieve celstraf, een rijverbod en geldboete omdat hij volgens het parket opzettelijk een tweede keer over een fietser reed. S.T. reed op 20 november 2021 de fietser eerst per ongeluk aan in Koksijde, stapte uit en reed volgens het parket daarna nog

Lees meer »

Opvallende outfit nekt Brugse dief met ‘verzamelwoede’: achttien maanden effectieve celstraf

Een 57-jarige Bruggeling heeft van de rechter 18 maanden effectieve celstraf gekregen voor een reeks diefstallen. Dirk R. kampt met psychische problemen en zou lijden aan een soort verzamelwoede. Een internering bleek evenwel niet mogelijk.
The post Opvallende outfit nekt Brugse dief met ‘verzamelwoede’: achttien maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Wellen

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Wellen gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Krant Le Soir mag artikel over Vervierse lijsttrekker niet publiceren: “Zullen die aanvechten met alle wettelijke middelen”

De rechtbank van eerste aanleg in Luik heeft aan de krant Le Soir verboden om een artikel over een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen te publiceren, zo maakte de krant zaterdag zelf bekend op haar website. Ze is bezorgd over “deze vorm van preventieve censuur en zal het aanvechten met alle mogelijke wettelijke middelen”, klinkt het.

Lees meer »

Poezenboot Gent moet plaatsmaken voor pleziervaart en verhuist na 28 jaar

De Poezenboot Caprice in Gent ligt binnenkort niet langer aan de Nieuwevaart, maar in Mariakerke. "In afstand is dat 500 meter, maar de verhuizing brengt tot 50.000 euro kosten mee", zegt Ellie De Grauwe. Ze betreurt dat de boot na 28 jaar weg moet, er komt een aanmeerplaats voor bootjes van buurtbewoners en bezoekers. De Vlaamse Waterweg bevestigt de verhuizing.

Lees meer »

Tesla rijdt in op wegenwerken, inzittende bestuurder kon niet meer ingrijpen: “Wagen stond op automatische piloot”

Een Tesla heeft zaterdag heel wat ravage veroorzaakt op een autosnelweg in China. De wagen reed aan volle snelheid in op een omheining die er stond voor wegenwerken. De bestuurder, die alles net te laat zag gebeuren, sloeg achteraf mea culpa. “Tegen dat ik doorhad wat er gaande was, was het te laat. De wagen stond op automatische piloot.” De

Lees meer »