Zoekactie in Zeeland naar Amerikaanse militairen die tijdens WO II vermist geraakten

Het agentschap van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat als missie heeft om vermiste personeelsleden op te sporen (DPAA), begint voor de kust van Domburg, in de Nederlandse provincie Zeeland, aan een zoektocht naar twee Amerikaanse militairen. Het gaat om bemanningsleden van een Amerikaanse bommenwerper die daar op 5 november 1943 in zee stortte.

 

Meer krantenkoppen in België

Carl Devos: “Wie denkt dat het politieke nieuws na zondag wat zal wegebben, vergist zich”

Politicoloog Carl Devos werpt zijn blik op morgen: de laatste verkiezingen van dit uitzonderlijk drukke verkiezingsjaar. “We vinden lokale verkiezingen belangrijk, maar de aandacht verschuift vaak naar slechts een paar opvallende steden en de tweestrijd tussen kandidaat-burgemeesters.” Volgens hem is die ‘presidentialisering’ een verarming en misleidend. “We verkiezen raadsleden, geen burgemeesters.”

Lees meer »

Vrouw wordt onwel en botst op boompje in Kortemark

De hulpdiensten werden woensdagmiddag opgeroepen om een bevrijding uit te voeren bij een verkeersongeval in Kortemark. Het bleek om een vrouw te gaan die onwel was geworden en op een boompje was gebotst.
The post Vrouw wordt onwel en botst op boompje in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Moorslede: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Moorslede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Moorslede.
The post Zo stemde Moorslede: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Dominique Cool stapt uit politiek na verkiezingsnederlaag: “De ontgoocheling, desillusie en anticlimax heerst enorm”

De verkiezingsnederlaag kwam hard aan bij het Team Nieuw Bestuur van huidig burgemeester Dominique Cool, die zijn meerderheid en sjerp verliest. Cool stapt nu uit de politiek. “Deze beslissing is nodig.”
The post Burgemeester Dominique Cool stapt uit politiek na verkiezingsnederlaag: “De ontgoocheling, desillusie en anticlimax heerst enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Caramel Mobility in Brugge heeft nieuwe showroom: veel aandacht voor campers

Onlangs opende Caramel Mobility, onderdeel van autogroep Bariseau Mottrie, de deuren van haar nieuwe showroom in Brugge. Je kunt er terecht voor campers, kleine citycars en tweedehandswagens. Bovendien heeft het fietsenmerk Pervélo er een ‘shop in shop’.
The post Caramel Mobility in Brugge heeft nieuwe showroom: veel aandacht voor campers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket opent onderzoek in Veurne naar mogelijke fraude met volmachten

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar de verkiezingen in Veurne. Aftredend burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) wordt door de oppositie beschuldigd van het ronselen van volmachten. Roose zelf houdt vol dat hij recht in zijn schoenen staat.
The post Parket opent onderzoek in Veurne naar mogelijke fraude met volmachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tripleconcert Jongelingskringin cultuurcentrum de Brouckere

Op zaterdag 26 oktober om 19.30 uur in het cultuurcentrum de Brouckere organiseert vzw De Jongelingskring het jaarlijkse Tripleconcert met de drie orkesten die de harmonie telt: de Houtlandse Benjamins, het Houtlands Jeugdensemble en het Houtlands Harmonieorkest. Elk van de orkesten speelt een gedeelte apart en aan het eind van de avond volgt er een gezamenlijk slotnummer.
The post

Lees meer »

Er zitten gaten in de Iron Dome. Kan Israël ze dichten?

Israël voelde zich lang veilig onder zijn ‘Iron Dome’. Dit antiraketsysteem vernietigde immers jarenlang de overgrote meerderheid van de projectielen die vanuit Gaza en Libanon werden afgevuurd. Maar dat gevoel van veiligheid lijkt wat weg nu blijkt dat er gaten zitten in ‘de ijzeren koepel’. Kan Israël ze dichten? En zo ja, hoe?

Lees meer »

“Ik denk dat ik win in de allerlaatste centimeter”: Lotte Kopecky steekt ritzege en eindklassement Simac Ladies Tour op zak daags na valpartij

Met blauwe plekken en schaafwonden, maar Lotte Kopecky heeft de slotetappe van de Simac Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene ging na een perfecte lead-out van ploeggenote Wiebes pas in de laatste meters over aanvalster Smulders. En alsof dat de ritzege nog niet genoeg was: ze pakt ook nog de eindzege in het algemene klassement én sluit het jaar met zekerheid

Lees meer »

“In elk seizoen was er al een link met het Songfestival”: onze man speurt mee naar ‘The Masked Singer’

Mister Withlove, De Mike en Boom zijn al ontmaskerd, maar wie zitten er in de elf andere pakken van het vierde seizoen van ‘The Masked Singer’? Onze lezers zijn er zeker van dat ze al drie figuren hebben ontmaskerd en Poppemie lijkt zichzelf verraden te hebben door een… honingpot. Onze man speurt mee naar de hoofdverdachten en bundelt de interessantste

Lees meer »