Zaventemse specialist in luchthaventechnologie ADB Safegate staat te koop

01:15 De Amerikaanse investeringsreus Carlyle maakt zich op om het Zaventemse ADB Safegate van de hand te doen. Carlyle werd zeven jaar geleden meerderheidsaandeelhouder van de Belgische specialist in lucht… 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »