Vrijspraak voor twee bestuurders na dodelijk ongeval met e-step in Lombardsijde

De Brugse politierechtbank heeft twee bestuurders op basis van twijfel vrijgesproken voor een dodelijk ongeval in Lombardsijde. Een zeventienjarige jongen uit Dilbeek was mogelijk eerder al aangereden. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur en een vrouw uit Nieuwpoort werden wel veroordeeld voor respectievelijk vluchtmisdrijf en rijden onder invloed.

De feiten speelden zich af in de nacht van 13 op 14 juli 2022 op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, een deelgemeente van Middelkerke. Een 39-jarige vrouw uit Nieuwpoort reed met haar wagen over het lichaam van een zeventienjarige jongen uit Dilbeek. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De bestuurster van het voertuig bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Tijdens haar verhoor verklaarde de vrouw dat de jongeman al op de rijbaan moet gelegen hebben. Het onderzoek wees snel uit dat hij inderdaad eerder al moet zijn aangereden op zijn e-step. In dat kader kon uiteindelijk een Nederlandse vrachtwagenchauffeur als verdachte geïdentificeerd worden. Volgens de verdediging zou het slachtoffer echter ook voor die aanrijding al op de grond gelegen hebben.

Twijfel

Het Brugse parket besliste uiteindelijk om beide bestuurders voor de politierechter te brengen. De vrouw uit Nieuwpoort stond terecht voor onopzettelijke doding en rijden onder invloed, terwijl de Nederlandse vrachtwagenchauffeur zich moest verantwoorden voor onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. De verdediging van beide beklaagden vroeg echter de vrijspraak voor onopzettelijke doding.

De politierechter sprak beide beklaagden inderdaad vrij voor onopzettelijke doding. Zo bestond er bij de vrachtwagenchauffeur twijfel over het oorzakelijk verband tussen het ongeval en het overlijden. Het is volgens de rechter ook twijfelachtig of het slachtoffer een voorzienbare hindernis was. Vervolgens werd opgemerkt dat de twijfel in het geval van de vrouw uit Nieuwpoort zelfs nog groter is.

Vluchtmisdrijf

Voor vluchtmisdrijf werd de vrachtwagenchauffeur wel veroordeeld tot 3.200 euro boete, waarvan 2.400 euro met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod opgelegd van drie maanden, waarvan een maand effectief. De beklaagde zal ook moeten slagen voor medische proeven, psychologische proeven en beide rijexamens. De andere beklaagde werd voor rijden onder invloed veroordeeld tot 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel. Ze kreeg ook een rijverbod van een maand, maar heeft de helft daarvan onmiddellijk na de feiten al uitgezeten.

The post Vrijspraak voor twee bestuurders na dodelijk ongeval met e-step in Lombardsijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »