Rechter legt man uit Vlamertinge drankverbod op na winkeldiefstallen: “Een noodzakelijke maatregel”

“Goed dat je je hebt laten opnemen voor je alcoholprobleem, alleen jammer van de feiten die eraan voorafgingen.” Een 32-jarige man uit Vlamertinge werd door de rechter in Ieper veroordeeld voor een aantal winkeldiefstallen. De man pleegde de feiten onder invloed van drank en kampt met een zwaar alcoholprobleem.

“In die man zijn geval is de drank de duivel”, sprak de advocate van D.K. uit Vlamertinge. D.K. moest zich voor de Ieperse rechter verantwoorden voor een aantal diefstallen. “Mijn client pleegde de feiten onder invloed. Hij zat al van ’s morgens aan de fles. Hij steekt het in zijn hoofd en gaat dan stelen. Die man ging werken, maar onder invloed lukt dat uiteraard niet. Ondertussen maakte hij de klik en liet hij zich opnemen.”

D.K. pleegde verschillende feiten, onder meer in de Delhaize in Ieper, waar hij meer dan één keer toesloeg. Bij één diefstal is er sprake van geweld. Ondertussen was het voor de beklaagde de 5de opname om aan zijn drankprobleem te werken. De rechter veroordeelde de man tot celstraf van 12 maanden cel en een geldboete van 400 euro, alles met uitstel. Hij moet zich aan voorwaarden houden, waaronder niet meer drinken.

Geen herval

“Ik was volledig van de kaart en pleegde de feiten onder invloed”, gaf de man toe op de rechtbank. “Ik was mezelf niet en heb spijt.” De man zegt te kunnen leven met een alcoholverbod, maar vroeg de rechter toch wat er gebeurt als hij één keer hervalt. “Van een herval kan geen sprake zijn. Het is het één of het ander, voorwaarden of een celstraf. We beseffen dat het niet gemakkelijk is, maar het is een noodzakelijke maatregel. Eén druppel is te veel!”

The post Rechter legt man uit Vlamertinge drankverbod op na winkeldiefstallen: “Een noodzakelijke maatregel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »