Politievakbond VSOA voert actie in Tongeren tegen politiegeweld

Aan de rechtbank van Tongeren heeft de politievakbond VSOA-actie gevoerd tegen politiegeweld. Buiten stond een 40-tal agenten, binnen in de zaal zaten nog eens enkele tientallen politieagenten. Aanleiding is de rechtszaak van een dronken dertiger die in 2021 een wijkagente in Riemst op straat aanviel. 

Meer krantenkoppen in België

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Twee doden bij aanslag op Westelijke Jordaanoever

Minstens 2 Israëli’s zijn gedood bij een vermoedelijke Palestijnse aanval op de Westelijke Jordaanoever. De slachtoffers zouden omgekomen zijn toen aanvallers het vuur openden op een voertuig nabij Tarkumija. Volgens de Israëlische reddingsdienst Zaka gaat het om 2 mensen van rond de 30 jaar.

Lees meer »

Kledingketen Cassis-Paprika zal stil faillissement aanvragen en mikt op overnemer

Kledingretailgroep Cassis & Paprika blijft in woelig vaarwater zitten. Het bedrijf zal morgen/donderdag een pre-pack faillissement of ‘stil faillissement’ aanvragen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant met het oog op een overname. Het bedrijf vond een potentiële overnemer voor 70 procent van het bedrijf. Dat vernam Belga van een vakbondsbron nadat de website L-Post het nieuws meldde. De personeelsvertegenwoordigers waren woensdag

Lees meer »