Open VLD wil grote vermogens meer belasten, Vooruit tégen legaliseren cannabis: de opmerkelijkste vaststellingen uit De Stemtest

De N-VA wil als enige geen statiegeld voor blikjes, de PVDA wil uit de NAVO stappen en de Open VLD wil grote vermogens meer belasten. De Stemtest dwingt partijen tot heldere antwoorden op een heleboel stellingen. Ontdek hier zeven opvallende vaststellingen. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw steelt voor duizenden euro’s aan juwelen bij ex-schoonmoeder (81) in Blankenberge: “Door haar medicatie verkeert ze soms in trances”

Een 40-jarige vrouw uit Blankenberge ging met de juwelen van haar bejaarde ex-schoonmoeder aan de haal, terwijl zij op haar bedlegerige echtgenoot paste. Dat kan haar twaalf maanden cel opleveren, eventueel voorwaardelijk.
The post Vrouw steelt voor duizenden euro’s aan juwelen bij ex-schoonmoeder (81) in Blankenberge: “Door haar medicatie verkeert ze soms in trances” appeared first on KW.be.

Lees meer »

WONDER Creativity Festival schiet voor vijfde keer uit startblokken: “Ode aan creativiteit en innovatieve ideeën”

Met 500 inschrijvingen voor de publieksopening van het stadsfestival, blijft de populariteit van WONDER jaarlijks stijgen. Na een zeer succesvolle editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert het design festival een nieuw ambitieus programma van 17 oktober tot 3 november. “Wonderen zijn de wereld niet uit, ze zijn in Kortrijk”, speecht coördinator Stijn Debaillie.
The post WONDER

Lees meer »

“Voelde het leven uit mij geknepen worden”: broers veroordeeld na vechtpartij met agenten aan stripclub in Harelbeke

“De ergste interventie in mijn 12-jarige loopbaan.” Een agent van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) liet op de rechtbank in Kortrijk weinig aan de verbeelding over hoe hij zich bijna 2 jaar na een fout gelopen interventie aan striptease lounge Secrets Club in Harelbeke nog voelt. Een 41-jarige man uit Harelbeke kreeg daarvoor nu een celstraf van 2 jaar, waarvan de

Lees meer »

Na de dood van Liam Payne: hoe rouw je om een onbereikbaar idool? “Een tiener die verlamd van verdriet naar die foto staart, stelt zich niet aan”

Fans die in de buurt waren van het hotel waar Liam Payne woensdagavond om het leven kwam, hebben er massaal bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken. Maar dichter bij huis hakt zijn dood er bij zijn fans ook hard in, en zij hebben geen verzamelplaats of ritueel waar ze dat verdriet samen kunnen verwerken. We vroegen rouwexpert Manu Keirse en Lore

Lees meer »

750 euro voor Kinderkankerfonds

De Tempeliers Gerard de Villers werden onlangs ontvangen op het Brugse stadhuis. Het was schepen voor Cultuur Nico Blontrock die hen mocht verwelkomen.
The post 750 euro voor Kinderkankerfonds appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicolas is eerste verkozene in ons land ooit met downsyndroom: “Ik kon het eerst niet geloven”

Sympathiek, dat was de kandidatuur van Nicolas Vanwinsen zeker wel. Maar wie had gedacht dat hij vanop de 17de plaats van de CD&V-lijst in Heist-op-den-Berg effectief verkozen zou geraken als eerste kandidaat met het downsyndroom ooit in ons land? Dankzij 663 voorkeurstemmen flikte hij dat toch. Nu is de 33-jarige Heistenaar vastbesloten om zijn rol als gemeenteraadslid met verve in

Lees meer »

Advocaat wil spookrijdster die inreed op gezin uit de cel: “Ze was psychotisch en heeft hulp nodig”

Wat bezielde de spookrijdster (25) uit Menen die afgelopen weekend een fataal ongeval veroorzaakte op de A19 bij Zonnebeke? Een psychose, volgens haar raadsman, die pleit voor een residentiële behandeling. “In de gevangenis krijgt ze geen gepaste begeleiding.” Ondertussen heeft de raadkamer in Ieper haar zaak uitgesteld op de vraag van de beklaagde: binnen twee weken zal die voorkomen. Dat

Lees meer »

Dag van de Jeugdbeweging is in aantocht

Op vrijdag 18 oktober zijn alle jongens en meisjes in jeugdbewegingsuniform welkom op de Markt om in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging deel te nemen aan een heerlijk ontbijtfestijn.
The post Dag van de Jeugdbeweging is in aantocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Spiere-Helkijn: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Spiere-Helkijn trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Spiere-Helkijn.
The post Zo stemde Spiere-Helkijn: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden”

Lo-Reninge moest het zonder gemeenteraadsverkiezingen stellen. Nu zijn de schepenposten en bevoegdheden verdeeld in het college van de nieuwe burgemeester Lieve Castryck. De volgorde werd bepaald volgens het aantal voorkeurstemmen in 2018.
The post Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Profwielrenner Vito Braet heeft prima seizoen achter de rug: “Trots op Amstel en Brabantse Pijl”

Vito Braet (23) kan nu al terugblikken op een geslaagd derde seizoen bij de profs, zijn eerste op WorldTour-niveau bij Intermarché-Wanty. De naar Hulste uitgeweken Zwevezelenaar werd onder meer derde in een rit van de Vuelta, zijn allereerste grote ronde. “Ik kijk nu al uit naar 2025.”
The post Profwielrenner Vito Braet heeft prima seizoen achter de rug: “Trots

Lees meer »

Running Blind België organiseert unieke clinic

Op zaterdag 19 oktober om 14 uur organiseert Running Blind België een bijzondere clinic in Brugge, die zowel blinde en slechtziende hardlopers als lopers zonder visuele beperking de kans biedt om samen te sporten en te leren hoe zij elkaar kunnen ondersteunen tijdens trainingen en loopwedstrijden.
The post Running Blind België organiseert unieke clinic appeared first on KW.be.

Lees meer »