Metaalprijzen stijgen fors door nieuwe sancties tegen Rusland

11:22 De prijzen van aluminium en nikkel zijn maandag fors gestegen omdat nieuwe Amerikaanse en Britse sancties het aanbod uit Rusland zullen verminderen. 

Meer krantenkoppen in België

“Vlaams Belang kon jaren verkondigen wat het maar wilde, tot nu”: dit zijn volgens experts de belangrijkste conclusies na de stembusslag

Een dag na de verkiezingen zijn de resultaten gekend en kunnen lokale besturen en coalities gevormd worden. Nu het stof is gaan liggen, vroegen we aan drie politicologen om hun licht te laten schijnen over de stembusslag. “Dat Guy D’haeseleer aan de macht komt in Ninove, is vanuit democratisch oogpunt een goede zaak.”

Lees meer »

De kansen en valkuilen van het Vlaamse regeerakkoord

Het nieuwe regeerakkoord biedt ongetwijfeld heel wat kansen, maar stelt ook uitdagingen. Als lerarenopleiding willen wij bijdragen aan een onderwijssysteem dat elke leraar goed voorbereidt, maar dat kan alleen met realisme, respect én de nodige middelen.

Lees meer »

Zelensky presenteert ‘overwinningsplan’ in Brussel: kolonel Housen licht vijf luiken van het plan door

Oekraïens president Zelensky is in Brussel om zijn ‘overwinningsplan’ voor te stellen aan de Europese regeringsleiders en de 32 defensieministers van de NAVO-lidstaten. Wat staat er in het plan waarmee Zelensky belooft volgend jaar Poetin tot vredesgesprekken te zullen dwingen en wat zijn de slaagkansen? Defensieanalist Roger Housen neemt met ons de vijf luiken van het plan onder de loep.

Lees meer »

Zo stemde Kortrijk: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Kortrijk trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Kortrijk.
The post Zo stemde Kortrijk: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bram Coppein (LVP) volgt Stephan Mourisse op als burgemeester van Vleteren

Huidig eerste schepen Bram Coppein van de LVP (Landelijke Volkspartij) wordt de nieuwe burgemeester van Vleteren. Hij volgt partijgenoot notaris Stephan Mourisse op. Die stond niet meer op de lijst. Gerda Goubeir en Marnix Lauwers blijven schepen, Franky Berten wordt de nieuwe schepen. De LVP behaalde 11 van de 13 zetels (+4), Vleteren Actief behaalde 2 zetels (-2).
The

Lees meer »

Nieuweling Melvin Maddelein rijgt de ereplaatsen aaneen

Melvin Maddelein mag terugblikken op een succesvol seizoen als tweedejaarsnieuweling. Met vijf podiumplaatsen en een hele resem toptienplaatsen is dat meer dan terecht. Hij popelt alvast om zich volgend jaar, als eerstejaarsjunior, te meten met de tweedejaars.
The post Nieuweling Melvin Maddelein rijgt de ereplaatsen aaneen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerechtskosten rijzen de pan uit, regering draait justitie duimschroeven aan

Het budget voor gerechtskosten in ons land loopt de spuigaten uit. Volgens gegevens van de FOD Justitie steeg het totale bedrag van de kosten tussen 2020 en 2023 van 81 miljoen euro naar 125 miljoen euro en voor 2024 wordt een overschrijding van 23 miljoen euro verwacht. De federale regering heeft daarom besloten om de duimschroeven aan te draaien, zo

Lees meer »