Geen straf voor dertiger die zijn pleegzusje jarenlang misbruikte in Eernegem: “Onderzoek sleepte te lang aan”

Een 35-jarige man uit Gistel bekende dat hij zijn pleegzusje tussen haar achtste en twaalfde levensjaar herhaaldelijk misbruikte. Tóch krijgt D.V. geen straf meer opgelegd. Volgens de Brugse rechtbank sleepte het onderzoek veel te lang aan.

In oktober 2016 stapte de moeder van het meisje naar de politie. Ze verklaarde dat haar dochter tijdens haar verblijf bij haar pleegmoeder in Eernegem seksueel misbruikt werd. Volgens het slachtoffer had haar pleegbroer D.V., toen nog een twintiger, haar meermaals gedwongen om seksuele handelingen bij hem uit te voeren.

Betast en verkracht

Bij aanvang van de feiten begin 2012 was het meisje amper acht jaar oud. Het misbruik zou geduurd hebben tot eind 2015. Op 2 december 2016 verklaarde het toen 13-jarige slachtoffer tijdens een audiovisueel verhoor dat D.V. haar meerdere keren aan haar borsten en geslachtsdeel betast had. Hij had haar ook met de vingers verkracht.

Tijdens een eerste verhoor eind november 2017 ontkende D.V. het misbruik met klem. Maar toen een polygraaftest in juni 2018 leugenachtige reacties registreerde, ging D.V. tot bekentenissen over. Naar eigen zeggen had hij zijn pleegzusje drie keer aan haar borsten en geslachtsdeel betast. Ook de verkrachting ontkende hij niet langer.

Geen straf meer

Maandag werd D.V. voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. Maar omdat de rechtbank vaststelde dat het onderzoek jarenlang zonder noemenswaardige reden stilstond, oordeelde ze dat de redelijke termijn overschreden werd. Die stilstand viel niet aan de verdediging toe te schrijven, want tussen juni 2018 en september 2023 polste de advocaat van D.V. zes keer naar een stand van zaken.

De rechtbank beperkte zich maandag daarom tot een zogenaamde ‘eenvoudige schuldigverklaring’. D.V. kreeg met andere woorden geen straf meer opgelegd. Aan zijn slachtoffer moet hij wel nog 3.500 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Geen straf voor dertiger die zijn pleegzusje jarenlang misbruikte in Eernegem: “Onderzoek sleepte te lang aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Moeten inwoners van Vleteren in oktober niet naar het stemhokje? Tot nu toe nog maar één lijst ingediend

In Vleteren is de lijst van het huidige gemeentebestuur, de Lijst Landelijke Volkspartij (LVP), de enige die op dit moment ingediend werd voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De enige oppositiepartij in de huidige gemeenteraad (Vleteren Actief) krijgt voorlopig niet genoeg kandidaten bijeen. CD&V Vleteren liet al weten dat zij geen lijst indienen. Het zou dus kunnen dat inwoners van Vleteren

Lees meer »

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Gert Verhulst dolt met liedjestekst van ex Karen Damen in ‘Sneeuwwitje’

Zondag gaat sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in première in Plopsaland De Panne. Ianthe Tavernier speelt de prinses, Michiel De Meyer de prins en Karen Damen en Ruth Beeckmans wisselen de rol van koningin af. “De musical is wel naar deze tijd omgevormd, de eerste versie dateert uit 1998. Dat moest dus wel”, zei Gert Verhulst bij de aankondiging. Karen verklapt nu onder

Lees meer »

Vanavond keert Jacky Lafon na bijna 10 jaar wachten terug in ‘Familie’: “Ben al gaan polsen om zatte Rita terug te brengen”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de IJzer

Niet alleen de mensen krijgen het warm door de zomerse temperaturen, maar ook de koeien in de weiden langs de IJzer zoeken afkoeling. Zoals hier in Pollinkhove bij Lo-Reninge. Enkele koeien lieten er zich verleiden om pootje te baden in de rivier. Het is alvast een mooi beeld.
The post Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

De Brugse strafrechter heeft een jonge Tunesiër bij verstek veroordeeld tot 21 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen en illegaal verblijf. Hamdi W. en zijn kompaan gingen een andere man zonder papieren met een ijzeren staaf te lijf. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.
The post Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

Lees meer »

Hunter Biden mag niet meer optreden als advocaat in Washington DC

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, beschikt in Washington DC niet meer over een vergunning om zijn beroep als advocaat uit te oefenen. Een rechter in de Amerikaanse hoofdstad heeft beslist die vergunning te schorsen, zo meldt de nieuwszender CNN dinsdag. Mogelijk zal die schorsing ook elders in de VS worden uitgevoerd.

Lees meer »