Frans-Belgische tandem neemt bij Ageas plaats in van Chinezen

17:58 In twee jaar zijn de twee Chinese grootaandeelhouders van de verzekeraar Ageas vervangen door een Frans-Belgische tandem. Dat kan het gespeculeer over Ageas doen verstommen en mogelijke bieders afschr… 

Meer krantenkoppen in België

“Er is een slachtpartij gaande aan de buitengrenzen van Europa”: Schrijfster Anne Provoost stelt nieuwe dichtbundel DECEM voor

In Antwerpen werd onlangs de nieuwe, geëngageerde dichtbundel DECEM, ongelegenheidsgedichten voor asielverstrekkers van Anne Provoost voorgesteld. De auteur is geboren en getogen in Woesten, maar woont nu in Antwerpen.
The post “Er is een slachtpartij gaande aan de buitengrenzen van Europa”: Schrijfster Anne Provoost stelt nieuwe dichtbundel DECEM voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

125 jaar geleden overleed Guido Gezelle: Kortrijk herdenkt de dichter met gevarieerd programma

In het Gezellejaar 2024 vertalen en verbeelden hedendaagse kunstenaars de inspiratie van Guido Gezelle naar nieuw artistiek werk en belevenissen. Het Kortrijkse programma is bijzonder gevarieerd. Vanaf 19 oktober genieten bezoekers van woordkunst, expositie, performance, muziek, een verrassende installatie en een luisterwandeling.
The post 125 jaar geleden overleed Guido Gezelle: Kortrijk herdenkt de dichter met gevarieerd programma appeared first

Lees meer »

Stad Waregem leent gratis laptops uit aan digitaal kwetsbare inwoners

Vanaf half oktober kunnen Waregemnaren die aan bepaalde voorwaarden voldoen gratis een laptop uitlenen via de stad. Na een infosessie zijn ze nu helemaal klaar om digitaal aan de slag te gaan. Stad Waregem werkt voor dit project samen met het Waregemse IT-bedrijf Alfa Solutions.
The post Stad Waregem leent gratis laptops uit aan digitaal kwetsbare inwoners appeared first

Lees meer »

Eva-Maria schenkt 15 boeken aan Burgerplicht

Eva-Maria Bisschop uit de Nachtegaalstraat heeft onder het pseudoniem Eva-Maria Biss met succes haar debuutroman Ierlandogen uitgebracht.
The post Eva-Maria schenkt 15 boeken aan Burgerplicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Dentergem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Dentergem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Dentergem.
The post Zo stemde Dentergem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bebloemers in de bloemetjes in Langemark-Poelkapelle

De laureaten van de bebloemingsactie werden gehuldigd. 86 inwoners van Langemark-Poelkapelle zetten hun beste beentje voor om hun voortuin op te fleuren, maar uiteindelijk waren het Gery, Gilbert, Monique, Rosa, Etienne en Luc die met de hoofdprijzen naar huis gingen.
The post Bebloemers in de bloemetjes in Langemark-Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE VLAAMS-BRABANT. Jonathan Holslag: “Blij dat Tienenaar ons zoveel vertrouwen geeft” – Ridouani: “Dit overtreft onze stoutste dromen”

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Vlaams-Brabant. Wat doet Vlaams minister Ben Weyts als hij in Beersel de verkiezingen wint? Welke coalitie komt er uit de bus in Leuven? En behoudt de Aarschottenaar het vertrouwen in Gwendolyn Rutten? Volg de aanloop naar de verkiezingen

Lees meer »