Dronken fietser uit Mechelen is rijbewijs 2 weken kwijt

Fietsen met een glas te veel op is onveilig en kan nog andere zware gevolgen hebben. In Mechelen betrapte de politie een fietser met 1,8 promille in het bloed, hij verloor prompt zijn rijbewijs. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis”

“Het irriteert me mateloos. Die man heeft nul schuldinzicht en blijft een gevaar. Hij werd wéér betrapt. Ik vraag u: haal hem weg uit de maatschappij en stuur hem naar de gevangenis.”
The post Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste schooldag voor 200.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren

Op 1 september kregen ze nog even respijt, maar vandaag is het dan toch zo ver: de eerste schooldag na de zomervakantie. Alle West-Vlaamse basis- en middelbare scholen ontvangen vandaag samen zo’n 200.000 leerlingen. Een spannende dag, en niet enkel voor de kinderen zelf…
The post Eerste schooldag voor 200.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »