Dieter Coppens in tranen in ‘Door de bomen’, het meest bijzondere tv-project van het jaar: “De tijd vliegt, het is nu te doen”

De stilte van het bos doet iets met een mens. In ‘Door de bomen’, nieuw op VRT 1, kan Dieter Coppens (46) na drie dagen op zijn eentje plots zijn tranen niet bedwingen als hij stilstaat bij de vergankelijkheid van het leven. Een schets van het meest bijzondere tv-project van het jaar. “In deze tijd mag het wel eens gaan over niets.” 

Meer krantenkoppen in België

Marie-José en Frans vieren gouden jubileum

Frans Wyffels (73) en Marie-José Vandecasteele (73) vieren dit jaar hun gouden jubileum. Het koppel trouwde 50 jaar geleden op 14 juni 1974. Ze hebben één dochter, Joke die gehuwd is met Francky Demuynck. Er zijn twee kleindochters, Laura en Julie. Frans werkte vroeger als wever, Marie-José was huisvrouw. Ze werken allebei graag in de
The post Marie-José en

Lees meer »

Kampioenen bij de Arendkaarters

De Arendkaarters uit Pollinkhove kwamen bijeen in feestzaal De Pypegale in Reninge voor het jaarlijkse feestmaal. Traditiegetrouw worden dan ook de kampioenen in de bloemetjes gezet. Roger Desmedt kaartte de meeste punten bijeen bij de heren. Gabrielle Louwagie was de beste bij de dames. Johan Theunynck en Gudrun Ingelbeen sleepten de titel van koning en
The post Kampioenen bij

Lees meer »

“40 gewonden bij drone-aanval Hezbollah op Isräel” – VN: Israëlische tanks drongen basis vredesmacht Libanon binnen

Hamas probeerde bondgenoten Iran en Hezbollah te overtuigen om deel te nemen aan de aanval tegen Israël op 7 oktober vorig jaar. Daartoe stelde de groepering de aanval zelfs een jaar uit, meldt dagblad ‘The New York Times’ op basis van interne Hamas-documenten. Ondertussen meldt de vredesmacht van de Verenigde Naties dat Israël met geweld een basis in het zuiden

Lees meer »

Wannes Devos (38) niet langer diensthoofd van Vrijetijdshuis in Torhout: “Ik kies voor job bij Koning Boudewijnstichting”

Wannes Devos (38) is niet langer diensthoofd van het Vrijetijdshuis in Torhout. Hij vervulde die functie sinds juni vorig jaar, maar kiest voor een nieuwe job als projectcoördinator bij de Koning Boudewijnstichting.
The post Wannes Devos (38) niet langer diensthoofd van Vrijetijdshuis in Torhout: “Ik kies voor job bij Koning Boudewijnstichting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neuville begint als tweede aan dag met zes proeven, komt wereldtitel nog wat dichter?

Het eerste moment van de waarheid voor Thierry Neuville (36). In de Rally van Centraal-Europa – de voorlaatste manche van het seizoen – kan onze landgenoot als eerste Belg ooit wereldkampioen rally worden. Er zijn héél veel (ingewikkelde) scenario’s, maar Neuville ligt in polepositie. Na een eerste korte dag staat hij tweede in het klassement. Vandaag zijn er zes proeven.

Lees meer »

Terwijl De Bruyne, Lukaku en Mbappé afhaken voor interlandvoetbal, legt Lorin Parys klacht neer tegen FIFA voor overvolle kalender

De matchkalender zit te vol en de topspelers zijn overbelast, schreeuwt het wereldvoetbal. Dat FIFA intussen unilateraal een Super League 2.0 door de strot wil rammen, doet de emmer vollopen. De spelersvakbond en veertig Europese clubs leggen daarom een klacht neer bij de Europese Commissie. Met Lorin Parys, CEO van de Pro League, als spreekbuis.

Lees meer »

Zo stemde Pittem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Pittem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Pittem.
The post Zo stemde Pittem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sport Vlaanderen lanceert bijzondere paardrijsimulator ‘Maestro’: “Dit een grote meerwaarde richting de Spelen van LA”

Maandagmiddag werd in Sport Vlaanderen Waregem een gloednieuwe paardrijsimulator voorgesteld. Op de ‘Maestro’ kunnen beginnende, gevorderde en zelfs topruiters hun rijvaardigheden en techniek verbeteren. Daarnaast is het de eerste simulator van topkwaliteit die ook voor G-sporters toegankelijk is.
The post Sport Vlaanderen lanceert bijzondere paardrijsimulator ‘Maestro’: “Dit een grote meerwaarde richting de Spelen van LA” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adelheid (41) krijgt overzichtsexpo in Ter Posterie in Roeselare: “Bouwbedrijf van mijn ouders was mijn speelgoedwinkel”

Zaterdag opent de expo Flagada met werk van de in Roeselare geboren Adelheid De Witte. In Ter Posterie wordt ouder werk gecombineerd met nieuwe schilderijen en installaties. “Het decor van het bouwbedrijf van mijn ouders waar ik opgroeide, speelt een grote rol.”
The post Adelheid (41) krijgt overzichtsexpo in Ter Posterie in Roeselare: “Bouwbedrijf van mijn ouders was mijn

Lees meer »