Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban”

Club Roeselare, dat in 2B nog steeds kans maakt op een eindrondeticket en promotie naar eerste provinciale, heeft zijn zoektocht naar een nieuwe trainer afgerond. De keuze viel op de 50-jarige Christ Vandevijvere, die nu nog aan de slag is bij SK Westrozebeke. In het verleden was hij ook al aan de slag bij Langemark, Staden, Kortemark, Diksmuide en SK Roeselare-Daisel.

Met Westrozebeke wist hij vorig seizoen via de eindronde de overstap naar eerste provinciale te promoveren. Nadat Club Roeselare onlangs afscheid had genomen van Kenny Verduyn, namen Steve Ost en Steve Henry de sportieve touwtjes in handen. Het duo blijft aan zet tot het einde van het seizoen, dan is het aan Christ.

Ook contact met Aalter

“Ik was eigenlijk al bijzonder vereerd dat ik uit de lange shortlist bij de laatste drie trainers was voor de functie bij Club Roeselare”, opent Christ. “Op dat moment had ik ook nog contact met Aalter, maar door een direct goed gesprek met de sportieve cel van Roeselare heb ik al snel de Oost-Vlaamse club laten varen. Uiteindelijk was ik bijzonder tevreden dat sportief manager Jeffrey Verhoeven mij meldde dat men vanaf volgend seizoen voor mij kiest als T1. Club Roeselare is immers een heel mooie club met een sterke achterban en een toffe accommodatie, en niet onbelangrijk ook met ambitie. Zo staan ze nu op een zucht van de eindronde, de sportman in mij zegt dat ze voluit voor eerste provinciale moeten gaan. Daarna is het aan mij om hen net als in Westrozebeke op z’n minst in de reeks te houden.”

Maar eerst is er dus nog twee weken SK Westrozebeke. “Klopt, en dit weekend strijden we met Oostnieuwkerke om de titel van ‘Ploeg van de gemeente’. Een extra pigment is dat Wim Acke, mijn gewezen assistent, daar nu de hoofdcoach is. Veel mensen van beide clubs kennen elkaar ook goed, niemand wil dus verliezen. Er hangt echter niks meer van af in de klassering, want zowel Westrozebeke als Oostnieuwkerke zijn gered.”

Blijven spelen met doel

Hoe zwaar waren de voorbije weken trouwens? “Bij momenten was het echt wel zwaar want het nieuws van onze voorzitter kwam toch wel binnen als een bom, ook al wist iedereen intern dat Ronny ooit wel eens zou stoppen. Daardoor verdween bij sommigen gedeeltelijk de drive en was men meer bezig met het zoeken naar een nieuwe club. Zelf heb ik altijd met een streefdoel blijven spelen, het behoud realiseren en op z’n minst 30 punten halen. Daarin lijken we nu ook te slagen”, aldus de logistiek bediende uit Hooglede. (SBR)

The post Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertiende editie Ricardbeurs in zaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseert op zondag 8 september vanaf 10 uur in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. De blikvanger wordt een oldtimer Citroën Ami 8 uit 1965, helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. De toegang is gratis.
The post Veertiende editie Ricardbeurs in zaal Oosthove

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Bijzonder nieuw personeelslid op eerste schooldag in Linter

In basisschool de Regenboog in Drieslinter-Neerlinter heeft zich op de eerste schooldag een bijzondere medewerker aangemeld. Geen leerkracht maar wel een jonge hond. Die blijft een heel jaar op school om het kinderen aangenamer te maken. "Pablo is een echte aanwinst voor onze school," zegt een enthousiaste directeur.

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Het geheime plan om prins Harry weer naar het Verenigd Koninkrijk te laten terugkeren: “Opnieuw een bescheiden rol opnemen in de koninklijke familie”

Britse vrienden van prins Harry hebben verrassende berichtjes ontvangen vanuit Californië, waar de hertog van Sussex nu al vier jaar lang woont. Er moet nog veel water door de zee vloeien en werk worden verzet, maar zijn vrienden hopen stiekem op een terugkeer van de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »