Brandweer rukt uit voor chemisch lek in centraal politiehuis in Koksijde

De brandweer moest maandagochtend uitrukken naar de collega’s van politiezone Westkust. In het centraal politiehuis was een chemisch lek ontstaan aan een wasmachine, maar alles was snel onder controle.

Rond 9.45 uur belden politiemensen van het politiehuis in de Ter Duinenlaan in Koksijde de brandweer op. In de eerste kelderverdieping was een chemisch lek ontstaan nadat er een probleem optrad aan de wasmachine.

Het ging om een lek van een chemisch middel met natrium, kalium en sodium. De politiemensen sloten het lokaal af zodat de hinder beperkt bleef. Er raakte ook niemand bevangen en er hoefde geen ziekenwagen langs te komen.

De brandweer van Koksijde met een officier van De Panne waren snel ter plaatse. Er werd ook een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) gevraagd, maar uiteindelijk was alles snel onder controle. Nauwelijks tien minuten later was het lek al gedicht en kon de situatie terug vrijgegeven worden. (JH)

The post Brandweer rukt uit voor chemisch lek in centraal politiehuis in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »