Björn Soenens over zwijggeldproces: ‘Bij veroordeling haakt mogelijk een kwart van de Trump-kiezers af’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wordt Manchester City gestraft voor financiële doping?

Heeft Manchester City zich met financiële doping een weg naar de top gekocht? Vier jaar nadat de Engelse landskampioen aan een straf van de Uefa is ontsnapt, zet de Premier League zijn tanden in de zaak. De kans op een effectieve veroordeling is deze keer een stuk groter.

Lees meer »

Freinetschool De Boomhut viert zilveren jubileum met feestjaar

Freinetschool De Boomhut in Sint-Andries bestaat dit schooljaar 25 jaar en dat zal iedereen geweten hebben. De Boomhut ontstond toen ouders van de toenmalige freinetschool De Klimop (tegenwoordig gehuisvest in Oostkamp, red.) besloten om onafhankelijk te blijven, waardoor op de huidige locatie ruimte was voor een nieuw project: De Boomhut.
The post Freinetschool De Boomhut viert zilveren jubileum met

Lees meer »

Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes”

De trajectcontrole in de Wervik- en Beselarestraat in de bebouwde kom van Beselare heeft sinds begin maart al flink wat opgeleverd. Er zijn tot ongeveer 20 augustus al 605 boetes verstuurd. “Daarvan zijn er ondertussen 400 betaald”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) op de gemeenteraad in Zonnebeke. “De investering rendeert. Er zijn 65 Franse bestuurders die in het

Lees meer »

Twintiger maand langer in de cel voor brandstichting in bestelwagen

Een 24-jarige man blijft een maand langer in de cel nadat hij deze zomer werd opgepakt op verdenking van opzettelijke brandstichting en diefstal. De jongeman had de nacht doorgebracht in een bestelwagen op straat, die in alle vroegte ook plots begon te roken. Enkele agenten van politiezone Oostende merkten de beginnende brand op toen ze naar hun werk gingen.

Lees meer »

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

KWS Oudenburg heeft iets recht te zetten

Na 2-0-verlies bij Ingelmunster deed KWS Oudenburg (2A) thuis tegen Loppem wat moet. Winnen, zelfs met duidelijke cijfers (4-0). Zondag komt het punteloze Daring Brugge op bezoek. Kris Mahieu (35) verwacht een pittig duel. Halfweg de eerste periode van de eerste thuismatch van het seizoen opende Mahieu de score. Hij verzilverde een rechtstreekse vrije trap.
The post KWS Oudenburg

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Blauw-zwart werkt training af, Duitsers met quasi voltallige selectie op weg naar België

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. Vandaag werkt blauw-zwart een training af, straks spreekt coach Hayen. De Duitsers zijn intussen onderweg naar België. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2 en

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

De nieuwe doelman van KV Kortrijk is geen doordeweekse Kerel: “Ja, ik bezorgde mijn ploegmaat rood… Was fun!”

KV Kortrijk heeft een nieuwe doelman. En het is geen gewone straks meer over zijn rare stoten in Noorwegen. Coach Freyr Alexandersson toonde zich ondanks de sterke heenronde niet overtuigd van Tom Vandenberghe en Lucas Pirard. Enter zijn landgenoot en international: Patrik Gunnarsson. Meteen onbetwiste nummer één. Club Brugge morgen thuis is ideaal voor een heldenrol.
The post De

Lees meer »