Bisschop neergestoken tijdens mis in Sydney

In Wakeley, een voorstad van het Australische Sydney, heeft een man maandag een bisschop tijdens zijn preek neergestoken. Verschillende kerkgangers raakten gewond terwijl ze de dader overmeesterden. De dader is opgepakt door de politie. Er is niemand in levensgevaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op zondag 15 september opnieuw uit met bewonersreceptie en prijsuitreiking fotozoektocht

De buurtreceptie van de Bosmolens, waarop alle wijkbewoners welkom zijn, is ondertussen al een traditie geworden. De feestlocatie is opnieuw buurtgebouw Molenwiek (bereikbaar via de Karel de Goedelaan). Het eerste glas wordt geschonken op zondag 15 september om 11 uur. Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de winnaars van de fotozoektocht bekend te maken.
The post Buurtcomité

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »