Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel

Een arbeider van Fluvius is maandagochtend gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Klerken (Houthulst). Tijdens het herstellen van een afgerukte elektriciteitskabel aan een woning is hij zwaar ten val gekomen van een ladder. De plaats werd in beslag genomen door het arbeidsauditoraat voor onderzoek. “Onze werknemer bleef bij bewustzijn, maar we wachten nog de scans af”, zegt David Callens van Fluvius.

Maandagochtend om 7.45 uur werd de brandweer opgeroepen voor schade aan een woning in de Smissestraat in Klerken. Rukwinden had er een elektriciteitskabel aan de gevel van een woning afgerukt. De kabel zelf hing zo vervaarlijk boven de weg. De straat werd daarom afgesloten door de brandweer, die de situatie beveiligde.

Kwalijke val

Even later kwam Fluvius ter plaatse om de stroomkabel te herstellen. Daarbij is het fout gelopen. “Wat er precies gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht”, zegt David Callens van Fluvius. “In ieder geval stond een van onze werknemers op een ladder enkele meters boven de grond en heeft hij daarbij een kwalijke val gemaakt. De man kwam neer op de grond en bleef liggen. Hij bleef wel de hele tijd bij bewustzijn en werd door de medische diensten naar het ziekenhuis gebracht. We moeten het verdict van de scans afwachten.”

Plaats in beslag genomen

Meteen na het ongeval kwam ook politiezone Polder ter plaatse. “De plaats werd in beslag genomen voor verder onderzoek”, zegt commissaris Toon Fonteyne. “Het arbeidsauditoraat werd verwittigd en die stuurde de dienst toezicht op het welzijn op het werk ter plaatse. De arbeider verkeert niet in levensgevaar.”

De plaats was maandag in de voormiddag de hele tijd afgesloten voor verder onderzoek. Voor bewoners in de straat had de afgeknapte stroomkabel geen invloed. (JH)

The post Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »