2 verdiepingen van appartementsblok in aanbouw waaien om door storm in De Panne

In De Panne heeft een stevige wind de 2 bovenste verdiepingen weggeblazen van een appartementsblok in aanbouw. De bakstenen kwamen terecht op het dak van een hotel en op het voetpad. Er raakte niemand gewond. 

Meer krantenkoppen in België

Prijs ‘Brugge de andere kant 2024’ uitgereikt

Brugge Dialoogstad, de armoedeadviesraad, reikte donderdagavond in ’t Brugse Vrije de Prijs ‘Brugge de andere Kant’ uit. De publieksprijs was voor Mieke De Witte (gemeenschapswacht) en de juryprijs voor Dr Hans Rigauts, algemeen directeur, ziekenhuis AZ Sint-Jan, die weerhouden was en vertegenwoordigd werd door Elise Van de Catsyne. Op de shortlist figureerde ook Ingrid Tournicourt (interculturele bemiddeling).
The post

Lees meer »

Tot 41 miljard dollar aan klimaatfinanciering Wereldbank niet geregistreerd, zegt Oxfam

De Wereldbank heeft door slechte boekhouding tot 41 miljard dollar (37,7 miljard euro) aan klimaatfinanciering niet geregistreerd. Dat is bijna 40 procent van alle klimaatfondsen die de bank de afgelopen zeven jaar heeft uitbetaald. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam dat donderdag is gepubliceerd in de aanloop naar de jaarvergaderingen van de Wereldbank en het IMF in Washington D.C.

Lees meer »

LIVE ANTWERPEN. De Wever blijft stevig in het zadel- Somers moet op zoek naar coalitiepartner in Mechelen

De resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen stromen binnen. In Antwerpen staat er heel wat op het spel. Met meer dan de helft van de stembureaus geteld, lijkt burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de stad Antwerpen alvast de grote winnaar van het duel met Jos D’Haese (PVDA). In de Kempense centrumstad Turnhout is Vooruit de grote winnaar, voor Vlaams Belang. En

Lees meer »

Man die Nederlandse presentator Tim Hofman wilde doden krijgt vijf jaar cel

Een rechtbank in het Nederlandse Lelystad heeft woensdag de 42-jarige Chris T. uit Breda, die vorig jaar de Nederlandse tv-presentator Tim Hofman wilde doden, vijf jaar celstraf en een terbeschikkingstel­ling met voorwaarden opgelegd. Het openbaar ministerie had vorige maand twaalf jaar cel en een terbeschikkingstel­ling met dwangverpleging geëist.

Lees meer »

INBO en Natuurpunt zetten honderden modderkruipers uit in Meersen rond Gent: “Populaties versterken met jonge kweekdieren”

Natuurpunt en onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek gaan honderden grote modderkruipers uitzetten. Dat zijn kleine vissen die lijken op karpers. Ze worden uitgezet in de natuurgebieden Keuzemeersen en Latemse Meersen, nabij Drongen en Sint-Martens-Latem. De Modderkruipers zijn bedreigd in Vlaanderen, door de kweekvisjes uit te zetten hopen onderzoekers de huidige populaties te versterken.

Lees meer »

Oekraïense gemeenschap in Brugge dankt Belgen door bloed te geven

Op maandagavond 7 oktober verzamelde een ruim aantal leden van de Oekraïense gemeenschap in Brugge aan het bloed- en plasmadonorcentrum van het Rode Kruis. Onder de noemer ‘verbonden door bloed’ willen de Oekraïners de Belgen, en meer bepaald de Bruggelingen, bedanken voor de opvang en de materiële hulp sinds de Russische inval in hun land.
The post Oekraïense gemeenschap

Lees meer »

‘Proper zweet’ zorgt voor uitverkochte avonden

Vanaf vrijdag 8 november brengt toneelkring ‘Int Wroede ende int Sotte’ Veldegemse kolder met hun jongste stuk ‘Proper zweet’. In ’t Lokaal leiden 2 regisseurs 16 spelers door de komedie in een wervelende sauna. Het Veldegemse dialect en hilariteit zorgen nu al voor een extra speeldag.
The post ‘Proper zweet’ zorgt voor uitverkochte avonden appeared first on KW.be.

Lees meer »